Kale'de Destekleme Modeli Tanıtıldı: Yüzde 500'e Varan Artış!

Malatya'nın Kale ilçesinde düzenlenen toplantıda, yeni hayvancılık destekleme modelinin detayları açıklandı. Verimlilik kriterlerine göre desteklerde önemli artışlar sağlanacak.

Kale'de Destekleme Modeli Tanıtıldı: Yüzde 500'e Varan Artış!

Malatya'nın Kale ilçesinde, hayvancılıkla uğraşan üreticiler için yeni bir destekleme modeli tanıtıldı. Kale Kaymakamlığı salonunda düzenlenen toplantıda, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden Bilal Bozkurt, yeni modelin sunduğu avantajları ve değişiklikleri anlattı.

Bozkurt, yeni destekleme modelinde verimlilik kriterlerine göre arılı kovan desteğinde yüzde 217, büyükbaş hayvan desteğinde yüzde 175 ve besilik sığır desteğinde yüzde 530 artış sağlanacağını açıkladı. Ayrıca, büyükbaş hayvan atıklarına yönelik desteklerde yüzde 67, küçükbaş hayvan atıklarında ise yüzde 100 oranında artış sağlanacağı belirtildi. Küçükbaş desteklerinde ise artış oranının yüzde 88 ile 107 arasında olacağı ifade edildi.

Destekleme tutarlarının katsayılar üzerinden belirlenerek performansa dayalı bir sistem oluşturulduğunu belirten Bozkurt, verimli ve kaliteli üretimin teşvik edileceğini vurguladı. Ayrıca, aile işletmelerine ilave destek verileceği ve kadın ile genç yetiştiricilere pozitif ayrımcılık yapılarak temel desteğe ek destek sağlanacağı açıklandı.

Bilal Bozkurt, anaç hayvanlar için sağlanan küçükbaş desteklerinin bu sefer kuzu ve oğlaklar için de geçerli olacağını sözlerine ekledi. Bu yeniliklerle birlikte, hayvancılık sektöründeki desteklerin önemli ölçüde artırılması hedefleniyor.