Kale Belediye Başkanından örnek davranış

Malatya Kale Belediye Başkanı Murat Koca, koronavirüs nedeni ile işsiz kalan vatandaşlar için asgari ücret tutarında bağışta bulundu.

Kale Belediye Başkanından örnek davranış

İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından koronavirüs salgını nedeniyle işsiz kalan ve gündelik işlerde çalıştığı için bugünlerde çalışamayan vatandaşlar için düzenlenen kampanyaya belediye başkanları da bağışlarıyla destek oluyorlar.
Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir
Malatya’nın Kale ilçe Belediye Başkanı Murat Koca, koronavirüs nedeni ile işsiz kalan vatandaşlar için asgari ücret tutarında bağışta bulundu. Başkan Koca, “Bu olağanüstü durumları yine hep beraber aşacağız. Allah’ın izniyle Türk milletinin birlik ve beraberliği ile aşamayacağı sıkıntı yoktur. 'Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir' düsturu ile birbirimize sahip çıkmaya davet ediyorum. Hiçbir virüs aldığımız tedbirden ve bizim birbirimize desteğimizden asla güçlü değildir. Ben de İHH'nin başlattığı kampanyaya asgari ücret tutarında bağışlayarak bir nebze olsun katkıda bulunmak istedim. İmkanı olan vatandaşlarımızın da bu gibi sosyal organizasyonlara destek vermeleri önemli." ifadelerini kullandı. 
İHH Malatya ekibinden Nusret Aslan ise, Kale ilçe Belediye Başkanı Murat Koca’nın bu davranışın örnek olduğunu belirterek, bağışın korona virüs nedeniyle işsiz kalanlara yardım amaçlı kullanılacağını söyledi. Öte yandan kentte Battalgazi ilçesi Sarıcıoğlu Mahallesi Muhtarı Fatih Yücel de, İHH’ya bağışta bulundu.