Kahveyi, kolayı yasaklamakla olmaz! yiğitseniz Kürecik'i kapatın!

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağababa,  mecliste İsrail ürünü kola ve kahvenin yasaklanmasını eleştirerek, 'Mecliste Nescafeyi kolayı yasakladınız ya sayenizde Netenyahu'nun dizleri titriyor! Starbucks'ın önünde eylem yapmakla, kolayı yasaklamakla olmaz! Yiğitseniz Kürecik'i kapatın' dedi.

Kahveyi, kolayı yasaklamakla olmaz! yiğitseniz Kürecik'i kapatın!

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Milli Savunma Bakanlığı bütçe görüşmelerinde iktidarın İsrail'e karşı olan tutumunu eleştirdi. Ağbaba, mecliste kola ve kahvenin yasaklanmasıyla, İsrail’e karşı gerçek anlamda tavır koyulmadığını ifade etti.

Füze üssü bir samimiyet göstergesi

Malatya’nın Akçadağ ilçesinde bulunan Kürecik Radar Üssü’nün, İsrail’in korunması amacıyla yapıldığını belirten Ağbaba, füze üssünün İsrail’e karşı samimiyet göstergesi olduğunu söyledi. Ağbaba, “Malatya’daki kürecik radar üssü İsrail’i korumak için kurulan bir kalkandır. Bu füze kalkanına Malatya milletvekili olarak defalarca girmeye çalıştım. Milli savunma bakanlığına yazılar yazdım, dış işleri bakanlığına yazılar yazdım. Gelen cevaplardan birinde, “bizim yetkimiz yok” dediler. Pentagona kadar yazdım ama hala o üsse girebilmiş değiliz. Aslında füze üssü bir samimiyet göstergesi” şeklinde konuştu. 

İsrail’in, Netenyahu’nun dizleri  titriyor

İktidarın, İsrail’e karşı yaptığı bazı eylemleri eleştiren Ağbaba, mecliste İsrail ürünü olan kahve ve kola yasaklamanın, ünlü kahve zinciri önünde kahve dökmenin gerçek anlamda bir tavır olmadığını dile getirdi. Ağbaba, “Mecliste Nescafe’yi yasaklamakla, mecliste kolayı yasaklamakla, Starbuks’un  önünde eylem yapmakla İsrail’e tavır koyulmuyor. Yine tebrik ederim,  değerli Ak Partili milletvekilleri Starbusk önünde kahve döküyorsunuz ya. Sizleri kutluyorum. Mecliste Nescafe ve kolayı yasaklıyorsunuz ya şimdi İsrail’in, Netenyahu’nun dizleri titriyor. Bu yaratıcı eylemlerinizden dolayı kutluyorum ”dedi.

Yiğitseniz gelin Kürecik Üssünü Kapatalım

İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği Ortak Zirvesi Bildirisi’nin Gazze’de öldürülen insanlara fayda sağlamadığına vurgu yapan Ağbaba, iktidar yanlısı medyanın  durumu farklı aktardığını ifade etti. Ak Parti’nin gerçekleştirdiği eylemleri eleştiren Ağbaba, şunları söyledi:”Geçtiğimiz günlerde İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliğinin ortak zirvesinde sonuç bildirgesine imza atıldı. Yandaş basın bunu o kadar yağladı ki İsrail’e terörist denildi sanki bir başarıymış gibi. Ancak Filistin’e değil, İsrail’e dost gösteren bir karar var. Netenyahu’yu savaş suçlusu ilan edeceğiz diyorlar. Peki yaptırım ne? Altına imza attığınız metnin içeriğinde bir şey var mı? Yok.  Ey deyince bir şey değişmiyor. Filistinli çocuklar ölmeye devan ediyor. Bombalar hala yağıyor. Tabi “Ey “deyip nereye gidecektik, Gazze’ye gidecekti. Bugün hesapladım 640 Cuma geçmiş, bırakın Gazze’ye gitmeyi nereye gitti Netenyahu’ya gitti. Şimdi katil İsrail deniyor.  Yaptığınız şey kolayı yasaklamak, Starbusk önünde oturma eylemlerinde bulunmak. Ak Parti’ye söylüyorum. Yiğitseniz gelin Kürecik Üssünü Kapatalım. Kim yiğit kim değil bir görelim.”