İyilik için gönüllü ol

Her yıl 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası, bu yıl da çeşitli etkinliklere sahne oluyor. Türk Kızılay'ı Malatya Şubesi, hafta boyunca 'haftalara, aylara, yıllara sığmayan iyilik için gönüllü ol' teması kapsamında çocuk ve gençler için renkli etkinlikler ve bilinçlendirici faaliyetler düzenleyecek.

İyilik için gönüllü ol

Türk Kızılay'ı Malatya Şube Başkanı Ramazan Soylu, gönüllülerin katılımıyla Yeni Cami Soykan Meydanı'nın da düzenlenen Kızılay Haftası'nda konuştu. Soylu, Kızılay'ı, bu yılın teması olan 'Gönüllülük' üzerinden anlatmak istediklerini belirterek, bu kapsamda Kızılay gönüllüleriyle birlikte vatandaşlara çorba ikramında bulunarak, Kızılay'ı tanıtan kitap ve dergi dağıtacaklarını söyledi. Bu yılın gönüllülük yılı olarak ilan edildiğini söyleyen Soylu, Malatya'da, Genç Kızılay, kadın kolları, gönüllüler ve Malatya Büyükşehir Belediyesiyle birlikte bu organizasyonu gerçekleştirdiklerini belirtti. Türk Kızılay’ının 1868 yılından beri merhamet çınarı olarak hizmetlerine kesintisi devam ettiğini anımsatan Soylu, "Bu tarihten bu yana ülkemizde ve Dünya’da yıldızlaşan bir hal alarak ülkemizi temsil etmektedir. Türk Kızılay’ı her alanda kendini geliştiren ve yenilikleri yaşatan bir kurum haline geldi. Veren elle alan el arasında bir köprü görevi görürken, şimdi ise yaptığı yatırımlar ile direkt olarak veren el oldu" dedi.

Malatya'ya ciddi yatırımlar yapıldı

Soylu, Kızılay'ın Malatya'ya ciddi yatırımlar yaptığına dikkat çekerek, "Bu ciddi yatırımlardan birisi de Malatya’da eski Vagon Fabrikası alanında yapılan Afet Sistemleri ve Barınma sistemleri fabrikasıdır. Bu yatırım sürecinde Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan, altyapı sürecini en hızlı bir şekilde hazırlamış ve fabrikanın bir yıl gibi bir sürede faaliyete girmesini sağlamıştır. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ekibine teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu. 

Kan bağışı can kurtarır

Etkinliğe katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise 2021 Kızılay gönüllük yılının ülkemize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni etti. Kan bağışı noktasında, pandemi sürecinde biraz yavaşlama olduğu hatırlatan Gürkan, "Özellikle kan bağışının bir canı kurtaracağını ve kendi canımıza sağlık vereceği bilinci ile bütün hemşerilerimizi de bütün vatandaşlarımızı da Kızılay kan bağış kampanyasına dikkat etmesi ve katkıda bulunması çağrısında bulunmak istiyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak Kızılay Malatya Şubesi ile sürekli irtibat ve işbirliği halindeyiz. Şahsım dahil olmak üzere belediye personellerimiz ile birlikte gerek Kızılay’ın kan bağış noktalarına, gerekse Belediyemize gelen kan bağış etkinliklerine destek veriyoruz. Aynı zamanda 3 ayda bir kan bağışı veriyorum. Kendi sağlığım ve toplum sağlığı için kan bağışının önemi çok yüksek. Bütün hemşerilerimize de bu hususta çağrıda bulunuyorum" açıklamasında bulundu.