İtiraf niteliğinde

AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, HDP Van eski Milletvekili Nadir Yıldırım'ın sosyal paylaşım sitesinde terör örgütü PKK'yı öven, tehdit içerikli açıklamalarına tepki gösterdi. Çakır, 'HDP milletvekilinin ifadeleri bir itiraf niteliğindedir' dedi.

İtiraf niteliğinde

AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, yaptığı açıklamada, terör örgütünün asla bir etnik kökenin temsilcisi olarak lanse edilemeyeceğini söyledi. Terör örgütü PKK'yı, bin yıldır kardeşlik hukuku içinde yaşadıkları, bir oldukları Kürt kökenli kardeşlerinin temsilcisi gibi gösterme gayretinin "hadsizlik" olduğunu vurgulayan Çakır, şöyle devam etti: "Bugüne kadar PKK ile asla arasına mesafe koymayan, organik bağını hiçbir zaman koparmayan HDP'nin milletvekilinin ifadeleri bir itiraf niteliğindedir. Her fırsatta teröre karşı olduklarını ifade eden ülkeler için de bu durum umarız ki bir delil niteliğinde olacaktır. Sırtını terör örgütlerine yaslayan hiçbir grup, oluşum veya siyasi parti kimliği arkasına sığınan zihniyet halkımızın gönlünde meşruiyet kazanamaz. Bu hadsizlere yine en güzel cevabı büyük milletimiz verecektir. Bu milletin arasına nifak sokmaya çalışanlar asla hedeflerine ulaşamayacaklar."

Esefle kınıyoruz

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan ise Yıldırım'ın sosyal medyadan halkı kin ve düşmanlığına tahrik edecek şekilde yaptığı paylaşımı şiddet ve nefretle kınadığını belirtti. Türk milletinin yüzyıllardır topraklarında bağımsız ve özgür yaşadığını vurgulayan Özcan, "Milletimiz, özgür yaşama konusunda vatanını, milletini ve topraklarını korumak için birçok terör örgütüyle mücadele etmiş ve başarıya ulaşmış bir millettir. PKK terör örgütünü de ortadan kaldırmaya Türk milletinin kudreti ve gücü yetecek durumdadır. Bir eski milletvekilinin bu kadar alçak cümleler sarf etmesini esefle kınıyoruz." dedi.