İşten çıkarılmalar başladı

Saadet Partisi (SP) Malatya Kasım ayı Genişletilmiş İl Divan Toplantısında konuşan SP Malatya İl Başkanı Mustafa Canbay, Ocak ayında artacak olan asgari ücret öncesinde Malatya başta olmak üzere bir çok ilde işten çıkarılma haberlerinin geldiğini belirterek, 'Malatya'da son bir ay içinde sadece iki fabrikadan bin 500' e yakın işçi işten çıkarıldı. Diğer çalışan işçilerde de her an işten çıkarılma korkusu yaşanmaktadır. Hükümet bu duruma derhal el atmalı ve bu işe çözüm bulmalıdır' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
İşten çıkarılmalar başladı

Saadet Partisi Malatya İl Başkanlığı Kasım ayı İl Divan Toplantısı il binasında gerçekleştirildi. Toplantının açılışında konuşan SP Malatya İl Başkanı Mustafa Canbay,  Düzce’de meydana gelen ve birçok ilde hissedilen deprem herkesi endişelendirdiğini vurgulayarak, “Ne kadar uyanık olmamız gerektiğini, ne kadar hazırlıklı olmamız gerektiğini bizlere bir kez daha hatırlattı. Başta yaralılar olmak üzere tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu vesile ile bir kez daha belediyelerimize ve yetkililerimize seslenmek istiyorum. Malatya 1. Derece deprem bölgesi ve Malatya’da riskli durumda birçok yapımız bulunmaktadır. Lütfen önlem alalım ve bu yapılarla ilgili gerekirse meclis karaları ile bu binaların yenilenmelerini sağlayalım. İleride dizlerimize vurmadan bu tedbirleri şimdiden alalım” dedi. 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili konuşan Canbay, öğretmenlerin geçinemediğini söyledi. 

2 fabrikadan bin 500 işçi işten çıkartıldı

Malatya’da son aylarda işçilerin işten çıkarıldığına işaret eden Canbay; “Malatya’da, ekonomik krizle birlikte çoğunluğu tekstil sektöründe olmak üzere işçi çıkarımları yaşanıyor. Diğer şehirlerde de toplu işten çıkarılma haberleri geliyor. Malatya’da tekstil sektörü için Organize Sanayi Bölgesinde 30 bin civarında işçi var ve bunların büyük çoğunluğu tekstil sektöründe çalışan kişiler. Antep, Malatya, Urfa, Maraş gibi illerde yoğun işten çıkarılmalar yaşanıyor.  Malatya’da son bir ay içinde sadece iki fabrikadan bin 500’ e yakın işçi işten çıkarıldı. Diğer çalışan işçilerde de her an işten çıkarılma korkusu yaşanmaktadır. Hükümet bu duruma derhal el atmalı ve bu işe çözüm bulmalıdır. Kışa girerken, ısınma masrafları ile birlikte bir de işten çıkarılmalarla bu arkadaşlar ciddi mağduriyete düşecektir. ”diye konuştu. 

Seçimlere hazırız

Son olarak parti çalışmaları hakkında bilgiler aktaran Canbay,  “Saadet Partisi olarak seçimlere, yeni yıla ve yeni döneme hazırlıkları tamamlayarak gidiyoruz. Şimdi vakit; bu havayı, bu heyecanı, bu kararlılığı, ilçe-ilçe, mahalle-mahalle, sokak-sokak Malatya geneline yayma zamanıdır. Köy kahvelerinde bir sobanın etrafında bizi bekleyen insanlarımız var. Şehrin kenar mahallelerin tenha sokaklarında bizi bekleyen insanlarımız var. Evlerinde kapısını çalıp, selam vermemiz gereken yüz binlerce insanımız var. Esnafımız, memurlarımız, çiftçilerimiz, işçilerimiz ve işsizlerimiz var. Bu ülkede bir çıkış kapısı arayan milyonlar var ve bizim omuzlarımızda da bu insanlarımıza tek tek ulaşmak gibi ağır bir sorumluluğumuz var. Herkes bilsin ki insan insanın ümidi, Saadet Partisi de Türkiye'nin umududur, vicdanıdır. Saadet Partisi, ‘Adil bir Dünya’nın teminatıdır. Bu sorumlulukla, bu kararlılıkla çalışmalarımıza hız verecek, her geçen gün tempomuzu artıracak, seçim gecesine kadar yorulmak nedir bilmeden ter dökeceğiz. Yorgunluğumuzu da ancak ‘Milletin İktidarında Saadet Var’ cümlesi ilan edildiğinde ve bu mübarek ülkeye, bu aziz millete hizmet ettikçe atacağız. Bu inançla bir kez daha toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, katılımınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah yâr ve yardımcımız olsun” ifadesini kullandı. Haber-Foto: Hanifi Evren
 

İşten çıkarılmalar başladı
İşten çıkarılmalar başladı