İşte Malatya'da teslim edilecek deprem konutlarının görüntüleri….

Malatya'da yapımı tamamlanan 6 bin 181 konutun kura çekimi tamamlandı. Geçtiğimiz günlerde yapımını tamamlanan ve kura çekimi gerçekleştirilen deprem konularının görüntüleri ortaya çıktı. Detayı haberimizde….

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
İşte Malatya'da teslim edilecek deprem konutlarının görüntüleri….
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

İşte Malatya'da teslim edilen deprem konutlarının görüntüleri….

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve 11 ilde yıkıma neden olan depremin ardından bölgede deprem konutları yapımına başlamıştı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından yapılan deprem konutlarının inşa süresi devam ediyor.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Yöresel mimariye uygun ve az katlı olarak inşa edilen deprem konutları, sağlam zemin üzerine merkeze yakın, şehrin sosyolojisine, kültürel yapısına, demografik yapısına ve vatandaşın ihtiyacına göre belirlenen rezerv alanlarda yapılıyor. Zemin artı 3-4 katı geçmeyecek konutlar, balkonlar hariç 105 metrekare brüt, 85 metrekare net, 3 artı 1 olarak yapılması planlandı. Köy evleri ise bölgesel olarak farklı ihtiyaçlara göre 5 farklı tip olarak tek katlı, verandalı, yöresel mimari ve yaşam koşulları göz önüne alınarak inşa ediliyor” denildi.

Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın katılımıyla gerçekleşen kura çekiminde Malatya’da yapımı tamamlanan 6 bin 181 konut hak sahiplerine teslim edildi. Ancak Malatya’da teslimi gerçekleştirilen deprem konutların bakanlığın belirlediğinin aksine kura çekiminde bazı konutların 2+1 olduğu görüldü. Bu durum, depremzede ailelerin tepkisine neden oldu.

İşte Malatya'da teslim edilen deprem konutlarının görüntüleri….