İsrail'i tanımayacağız

İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrenci toplulukları, İsrail polisinin Kudüs bölgesindeki Mescid-i Aksa saldırılarına tepki gösterdi. İnönü Üniversitesi Bilgi ve Erdem Topluluğu Başkanı Mahsum Yaşar, tüm müminlerin ortak davasının işgalci zulmü yok etmek olduğunu söyledi. Kudüs'ü işgal etmeye çalışan bir kavmi bir devlet olarak tanımadıklarını söyleyen Yaşar, 'Herkes şunu bilsin ki işgalcilerle asla normalleşmeyeceğiz' dedi.

İsrail'i tanımayacağız

İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrenci toplulukları, İsrail rejimine tepki göstermek ve Filistinli Müslümanlara, Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya destek amacıyla, kitlesel basın açıklaması gerçekleştirildi. Öğle namazı sonrası İnönü Üniversitesi Kıbrıs Meydanında toplanan öğrenci toplulukları, ellerinde ‘Kudüs Müslümanlarındır’, ‘Katil İsrail Filistin’den Defol’, ‘Malatya’dan Kudüs’e Bin Selam’ yazılı dövizlerle tekbirler getirerek, İsrail aleyhinde slogan attı.

Müminlerin ortak davası işgalci zulmü yok etmek

Topluluk adına basın açıklamasını okuyan İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Mahsum Yaşar, Siyonistlerin işgaline uğrayan Mescid-i Aksa, mukaddes Kudüs şehri, Filistin ve her türlü zulme maruz kalan kardeşlerimiz için toplandıklarını belirterek, “Burada toplanmamızın amacı; emperyalistler ve onların kuklaları işlenen cinayetleri büyük bir saygı ve sessizlik içerisinde seyrederken, taşların mermilere, imanın küfre, hakkın batıla karşı olan savaşını maskeli medyanın üç maymunu oynadığı bu sessiz mücadeleyi ümmetin gençleri olarak gür sesimizle haykırmaktır. Müslüman ülkemizde, özgürlükten dem vurulan bu vakitlerde, dinini yaşamaktan alıkonulan, secdelerine el uzatılan Filistin halkının derdine ortak olmak ve Kudüs davasının tüm müminlerin ortak davası olduğunu eskimiş hafızalarımıza hatırlatmak öncelikli amacımızdır. Binlerce Müslüman, şehidin teri ve kanı ile yoğrulmuş coğrafya, miraçta Hazreti Peygamber’in tüm peygamberlere namazda imamlık yapmış olduğu menzilin adı, Mescid-i Haram’ın kardeşi olan Kudüs, siyonistlerin zulmüne maruz kalmaya devam ediyor. Yahudilerin Mısır'dan çıkış günü olarak addedilen sözde 'Fısıh Bayramı' bahanesiyle Mescid-i Aksa’da koyun keserek orayı kirletmek isteyen fanatik Yahudiler, Mescid-i Aksa'da meşru zemin oluşturmaya çalışarak Mescid-i Aksa üzerindeki camilerimizi yıkıp kendilerinin uydurdukları ve tarihte aslı olmayan bir tapınak yapmak istiyorlar. İnsanlıktan nasibini almamış, gözü dönmüşlerle savaşmak ve yaptıkları bu zulmü ortadan kaldırmak bütün Müslümanlar için bir onur davasıdır. Miracın mekânı olan Kudüs’ün bağrında kurulmuş işgalci zulmü yok etmek ve Kudüs’ü özgürleştirmek tüm müminlerin ortak davasıdır” dedi. 

Müslümanlar birlik olmalı

Kudüs’ü işgal etmeye çalışan azgın kavmi bir devlet olarak tanımadıklarını ve hiçbir zaman tanımayacaklarını vurgulayan Yaşar, işgalcilerle asla normalleşmeyeceklerini kaydetti. Müslümanların aralarındaki her türlü çekişmeyi bırakarak birlik olmaları gerektiğine dikkat çeken Yaşar, “Emperyalist ülkelerin kirli ellerini sıkmak yerine Müslüman coğrafyası ile kucaklaşmalıyız. Unutulmamalıdır ki Mescid-i Aksa’nın tutsak olduğu bir yerde hiçbir Müslüman özgür olamaz. ‘Mü’minler, birbirini sevmekte, birbirine acımakta, birbirini korumakta bir vücut gibidir. Vücudun bir uzvu hasta olduğu zaman, diğer uzuvları da bu sebeple uykusuzluğa ve ateşli hastalığa düçar olur.’ diye buyuran Peygamberimiz, uykusuz ve hasta olan Kudüs için diğer organların da rahatsız olmasını ve dertlenmesini bizlerden bekleyip, bizlerin ayağa kalkmasını dirilmesini istiyor. Ey, Müslümanlar! Kendi ellerimizle yaptıklarımız yüzünden şikâyet etmeye hakkımız yoktur. Artık Selahaddinler ve Ömerler bekleme vakti değil, Selahaddinler ve Ömerler olma ve büyütme vaktidir... Kudüs ve Direniş kazanacak, Kudüs ve Direniş kazanacak, Kudüs ve Direniş kazanacak. Yüce Rabbim bizleri özgür Kudüs'e Kudüs'ü özgür ezanlara kavuştursun” şeklinde konuştu. Basın açıklaması, yapılan dua ile sona erdi.