İsraf azalacak

Türkiye yeni sisteme kararnamelerle 'merhaba' dedi. Yeni sistemde bürokrasi hantallıktan kurtulacak. AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, 'Sistemi daha hızlı bir hale getirerek vatandaşımızın etkin, çabuk hizmet göreceği bir sistem yaptık. Böylece bürokrasi, hantallık ve israf kamuda azalacak. Ekonomi yönetimi seri karar almayı sağlayacak şekilde sadeleştirilecek' dedi.

İsraf azalacak

 

 

Türkiye daha hızlı büyüyecek

Milletvekili Çakır, Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti (MGTC) ziyaretinde yaptığı konuşmada, yeni hükümet sisteminin önemine dikkati çekerek bu sistemle Türkiye’nin artık farklı bir kulvara girmiş olduğunu kaydetti. Çakır, “Artık Türkiye daha hızlı büyüyecek, Türkiye daha hızlı karar alacak. Türkiye artık prangalarından, bürokrasiden kurtulmuş, yeni bir sisteme geçmiş oldu. Dolayısıyla biz hem ekonomik mücadeleyi daha hızlı yapacağız, hem terörle mücadeleyi daha yürüteceğiz. Türkiye’nin bundan sonraki sürecinde yoluna artık koşarak devam edeceğini söyleyebiliriz” dedi.

Hantallık ve israf azalacak

Çakır, “Sistemi daha hızlı bir hale getirerek vatandaşımızın etkin, çabuk hizmet göreceği bir sistem yapıldı. Böylece bürokrasi, hantallık ve israf kamuda azalacak. 26 bakanlık sayısı 16 bakanlığa indirildi. Buradan çok ciddi anlamda tasarruf sağlanacak. Kabine 16 yıldır yaşanan büyük değişimin yarınlara taşınmasını başaracak güçte isimlerden oluşuyor. Bizlerde kabinede bir Malatyalının olmasını hepimiz yürekten isterdik. İlerleyen dönemlerde Malatyalı vekillere iyi görevler verileceği kanaatindeyim. Yeni sistemle, Başkanımız Erdoğan'ın önderliğinde ekonomimizin daha da güçleneceğine olan inancımız tam” diye konuştu.