İslam alemi hüzünlü

İslam dünyası 11 ayın sultanı Ramazan'ı, Kovid-19 sebebiyle yaşanan ölümler ve kısıtlamalar nedeniyle hüzünlü karşılıyor. Rahmet ayının maneviyatını yaşatacak toplu iftar ve camilerde cemaatle teravih namazı kılınamayacak.

İslam alemi hüzünlü

ORUÇ BURUK GEÇECEK

Müslümanlar için önemli bir ay olan ‘on bir ayın sultanı’ Ramazan ayı ve İslam'ın beş şartından biri olan oruç ibadeti yarın başlayacak. Kovid-19 salgını önlemleri nedeniyle camilerin kapalı olduğu Türkiye’nin büyük kısmı bu Ramazan’ı büyükşehirlerde ilan edilen dört günlük sokağa çıkma yasağı nedeniyle evlerinde sahur yaparak karşıladı. Müslümanlara rehber olarak gönderilen Kuran'ın indirildiği ve ‘bin aydan daha hayırlı olan’ Kadir Gecesi'nin de içinde bulunduğu bereket ayı olarak bilinen Ramazan bu yıl pandemi nedeniyle bütün İslam aleminde buruk geçecek. 

BU RAMAZAN EVDEYİZ

Bu yıl toplu iftarlar yapılamayacak, teravih namazları evde kılınabilecek. 1400 yıldır sürdürülen camilerde öğle ve ikindi namazlarının ardından yaşatılan mukabele, dünya genelinde etkili olan Kovid-19 salgını nedeniyle bu yıl farklı bir şekilde uygulanacak. Sokağa çıkma yasağının olmadığı illerde de iftar ve sahur saatleri arasında sosyal mesafe kuralları gözetilecek. Yardımlaşmanın, dayanışmanın arttığı, akraba, eş dost ziyaretlerinin çoğaldığı, Müslümanların kalabalık iftar sofralarında bir araya gelerek her yıl büyük bir coşkuyla yaşadığı Ramazan ayı, salgın nedeniyle ilk kez evlerde geçirilecek.