İŞKUR iş buluyor

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere ilimize gelen Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, Malatya Valisi Aydın Baruş'u makamında ziyaret etti. Uzunkaya, İŞKUR'un 2018 yılında bir milyon 247 bin 188 kişinin işe girmesine aracılık yapan bir kurum olduğunu söyledi.

İŞKUR iş buluyor

Ziyarette konuşan Baruş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bugün gün boyunca ilimizdeki istihdamla ilgili konularda hem iş adamlarımızla hem de bizimle görüşmeler gerçekleştiriyorlar. Hepimizin malumu olduğu gibi Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından 2019 yılı istihdam seferberliği yılı olarak ilan edildi. 81 ilimizde de bu yönde çalışmalar yapılıyor. İŞKUR Genel Müdürlüğümüzün görevlileri ziyaretlerde bulunuyor, ayrıca ilimizde de bizler, iş adamlarımızla, esnaf örgütlerimizle, işverenlerimizle hep birlikte toplantılar düzenliyoruz, görüş alışverişinde bulunuyoruz. Ve devletimizin istihdama sağladığı teşvikleri iş adamlarımıza anlatmaya çalışıyoruz. Çünkü bunlar çok önemli. İşverenler eğer sağlıklı bilgiye sahip olurlarsa devletimizin sağladığı avantajları da istihdamda kullanarak inşallah bu yıl Malatya’mızın istihdamında çok önemli gelişmeler ve artı değerler sağlanır. Bugün de bu konuda İŞKUR Genel Müdürümüzle ilimizin istihdam durumuyla ilgili de görüş alışverişinde bulunacağız. Umarım bu ziyaret faydalı geçer. İlimiz açısından da bizlere yeni ufuklar getirir” diye konuştu.

Bir buçuk milyonluk istihdam gerçekleştirdik

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü Cafer Uzunkaya ise, bu yıl bir buçuk milyon istihdam hedefi koyduklarını ifade ederek, el birliğiyle milletçe seferberlik halinde olmaz denilen bir buçuk milyonluk istihdamı gerçekleştirdiklerini söyledi. Uzunkaya, “Türkiye’nin istihdam kurumu olan İŞKUR’da tarihinde ilk defa bir milyon 57 bin 249 kişinin istihdamına aracılık yaptı. 2018 yılında hız kesmeden devam dedi Sayın Cumhurbaşkanımız. Yine biz sahadaydık, yine valilerimiz milletle, işverenlerimizle birlikte illerimizde yoğun faaliyetler ve etkinlikler yürüttüler. Artı 2 istihdam için çalıştık. Ve yine Türkiye İş Kurumu bu sefer 2018 yılında bir milyon 247 bin 188 kişinin işe girmesine aracılık yapan bir kurum oldu. Ve tabi bu kurumun bu rakamlarının 2002’de 24 bin 488 kişiyi işe yerleştirdiği bilinecek olursa ne kadar anlamlı olduğu yani işe girme olayını, istihdama aracılık oranını 50 kat artıran ve ülkenin geldiği noktayı ifade açısından da önemli bir rakamdır. Milletçe birlikte olunca çok şeyleri başardığımızın ifadesidir. Dün TÜİK 2018 yıllık verilerini ortaya koydu. Bu veriler de açıkça ortaya koymaktadır ki, bütün olumsuzluklara rağmen Türkiye 2018 yılında 2000’li yıllardan sonra ilk defa 53,2 oranında iş gücüne katılım rakamlarına erişti. Ve yine 47,4 istihdam oranına, artı istihdam oranıyla da yolumuza devam ediyoruz. Yeni ekonomik programda 2018’le ilgili işsizlik tahmini 11,3 olmasına rağmen işsizlik yüzde 11 olarak gerçekleşti” şeklinde konuştu.