İşbirliğine hazırız

Endonezya'nın Ankara Büyükelçiliği Heyeti Türkiye ve Endonezya arasında ticari işbirliğini arttırmak için Malatya'ya geldi. Endonezya'nın Ankara Büyükelçiliği Ekonomik İlişkilerden Sorumlu Elçi Müsteşarı Raden Hikmat Moeljawan ve Baş Katip Faisal Rahman Malatya'da bir araya geldiği iş dünyasının temsilcileriyle, iki ülke arasındaki işbirliği imkanlarını görüştü.

İşbirliğine hazırız

Malatya Organize Sanayi Bölgesinde bulunan tekstil fabrikalarını ziyaret eden Endonezya heyetini, Malatya Tekstil Konfeksiyon Derneği (MATEK-DER)  Başkanı Şerif Aykız ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. MATEK-DER Başkanı Şerif Aykız, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Sayın Elçilik Müsteşarım Raden Hikmat Moeljawan, Baş Katip Faisal Rahman ve Endonezya heyetini ağırlamak bizleri mutlu etti. Malatya Tekstil sektöründe Dünya'da sayılı ülkeler arasında yer almaktadır. Malatya'mızda Türkiye'nin ve bölgenin şu an tekstil merkezi konumundadır. Sadece organize sanayi bölgesinde derneğimize üye fabrikalarımızda çalışan 31 bin işçi kardeşimiz bulunmaktadır. Sayın Müsteşarım ile çok önemli ve olumlu görüşmeler yaptık. Sayın müsteşarım ve heyetini hem kendi fabrikamızda hem derneğimizin üyesi olan bir kaç fabrikamızda misafir edip karşılıklı ticari konularda fikir alış verişinde bulunduk. Fabrikalarımız içerisindeki tesisler hakkında bilgi verdik.  Ürettiğimiz ürünün her evresini inceleyen heyetimiz Malatya'mızda bulunan son sistem ve teknolojik makinelerle üretim yapılan tesislerimizden oldukça etkilendi" dedi. Aykız, iki ülke arasında yapılacak işbirliği için MATEK-DER olarak her türlü desteği vermeye hazır oldukları söyledi. 

Ticaret hacmini üst seviyelere taşımak istiyoruz

Ev sahipliği için MATEK - DER Başkanı Şerif Aykız ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden Endonezya'nın Ekonomik İlişkilerden Sorumlu Elçi Müsteşarı Raden Hikmat Moeljawan ise, "Malatya'da çok önemli görüşmeler yapıyoruz. Bizler Türkiye'yi ikinci evimiz olarak görüyoruz. Bizler Malatya’ya Elçilik görevlisi ve kardeşleriniz olarak geldik. Malatya ve İki ülke arasında zaten bir gönül bağımız var. Ama bu gönül bağı olmasına rağmen iki ülke olarak bir birimizi fazla tanımıyoruz. Bu yüzden hem Malatya hem de ülkemiz açısından ticari, siyasi, kültürel ve turizm yatırımları ve iki büyük ülkenin var olan potansiyellerini ortak şekilde nasıl harekete geçiririz diye Malatya'da iki gündür görüşmeler yapıyoruz. İki ülke arasında ticari işbirliği ve hacmi 1,6 milyar dolar. Bu çok düşük bir oran. İnşallah Malatya'da gerçekleştirdiğimiz bu olumlu görüşmelerden sonra bu düşük ticari hacmi daha üst seviyelere taşırız. Malatya'ya geldiğimiz ilk günden bugüne kadar bizleri misafir eden, her an yanımızda olan (MATEK-DER ) Malatya Tekstil Konfeksiyon Derneği Başkanı Şerif Aykız ve Yönetim kurulu üyelerine Ülkem Endonezya ve burada bulunan Heyetim adına teşekkür ediyorum. Malatya'nın o sıcak yüzünü bizlere gösterdiniz. İnşallah bizlerde sizleri en kısa zamanda ülkemizde misafir etmek istiyoruz "dedi. Heyet, daha sonra Organize Sanayi Bölgesinde Bulunan fabrikalarda incelemelerde bulundu.