İş yeri verin sonra kaldırın
6 Şubat'ta yaşanan depremlerden sonra çarşı merkezinde iş yerleri yıkılan esnaf, şehrin muhtelif yerlerinde kurdukları tezgahlarda iş başı yaparken Büyükşehir Belediyesi açılan çadırların ve tezgahların kaldırılması için esnafa uyarıda bulundu. İnönü Kapalı Çarşısı üstünde açtığı tezgahta tespih tamiri yapan teşbihçiler, 'Tezgahları kaldıracaklarsa bana bir tane iş yeri versinler öyle kaldırsınlar 'diye konuştular.
6 Şubat'ta yaşanan depremlerde ağır yara alan Malatya'da yaklaşık 20 bin iş yeri yıkıldı yada ağır hasar aldı. Depremlerden büyük yıkıma uğrayan Malatya’da çarşı merkezi yerle bir olmuş binlerce esnafın iş yeri yıkılmıştı. Yaşanan depremler sonrasında iş yerleri yıkılan esnaflar çarşı merkezinde bulunan yerlere kendi imkanları ile kurdukları çadır, baraka veya konteynerlerde hizmet vermeye devam ediyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Valilik çadırların kaldırılması için uyarıda bulunurken tezgah açan esnaflar da kendilerine iş yeri verilmesini istiyor.
Yer vermeyeceklerse bana karışmasınlar
Depremlerde 6 iş yerinin yıkıldığını söyleyenTesbih Ustası Hüseyin Bora, "6 Şubat depremlerinde Söğütlü Camii yanında Hamidiye İş Hanının birinci katındaydım. Şu an Kapalı Çarşı meydanında 1 metrelik masada ekmek kazanmaya çalışıyoruz ama buna müsaade edilmiyor. Görüntü kirliliği oluşturduğumuzu söylüyorlar. Her tarafın görüntüsü düzgünde sadece burası mı düzgün değil. Çevreyi mi kirletiyoruz ? Yağmurda çamurda şu küçük tezgahın başında bekliyoruz ve tespihleri tamir ediyoruz. Bizim belediyeye ne zararımız var. Niye engel oluyor ben anlamadım. İlla tezgahları kaldıracaklarsa bana bir tane iş yeri versinler öyle kaldırsınlar, vermeyeceklerse bana karışmasınlar" diyerek tepki gösterdi.
Kolaylık sağlansın
Bir başka tespih ustası Mehmet Arslan ise "Belediyenin kimseye zarar vermeyecek şekilde yer tahsis etmesini istiyoruz. Biz ekmeğimizin peşindeyiz, akşam olunca eve eli boş gidemeyiz. Bizlere kolaylık sağlanması lazım. Biz faaliyetlerimize devam etmek için iş yeri istiyoruz" dedi.