İş yapamıyoruz

Malatyalı Gülser Yıldırım adlı kadın girişimci, 2014 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine köyüne dönerek iş kurduğunu belirterek, ekonomik krizden dolayı iş yapamaz hale geldiklerini söyledi.

İş yapamıyoruz

Yıldırım kız kardeşleri ile birlikte Kuluncak ilçesi Konaktepe Mahallesi Yalnızağıl mezrasında dededen kalma yerlerini işletmek üzere gelen 3 kız kardeş kurdukları işletmede 150 büyükbaş hayvan yetiştirerek ekonomiye katkı sağladıklarını ifade etti. Yıldırım, hayvan sattıkları satıcıların son zamanlarda yaşanan ekonomik krizi bahane ederek ödeme yapmadıklarını söyleyen kadın girişimci hayvanlara yem bulmak için bankalara borçlandığını belirterek borçlarının bir banka altında toplanması isteğinde bulundu. Yıldırım, “Kız kardeşlerim ile birlikte mezramızda toplamda 150 civarında büyükbaş hayvan yetiştirmeye başladık. Devletten hiçbir imkan almadan kendi gücümüzle işletmemizi yürütmeye başladık. Bu arada zaman zaman yetiştirdiğimiz hayvanları da satmaya başladık. Ancak son zamanlarda meydana gelen ekonomik kriz nedeniyle sattığımız ürünlerin paralarını alamadık. Hayvanlarımızı beslemek için de mecburen bazı bankalardan kredi aldık. Bu süre içinde devletimizden de hiç bir yardım almadık.  Bir yere kadar mücadele ettik ama artık dayanacak gücümüz kalmadı” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANIMLA GÖRÜŞMEK İSTİYORUM

Özel olarak bir yardım talebi olmadığını belirten Gülser Yıldırım, “Sayın Cumhurbaşkanımızın kadınlara yönelik olarak verdiği değeri biliyoruz. Zaten bizde onun tavsiyesi üzerine köyümüze dönerek çevremize istihdam hazırlamak için geldik. Bir kadın girişimci olarak sayın cumhurbaşkanımızdan iki tane talebimiz var. Birinci talebimiz Sayın Cumhurbaşkanımız da Malatya'ya geldiğinde tanışmak veya yüz yüze görüşmek istiyorum. Bir diğer talebimiz de çeşitli bankalarda olan borçlarımızı yapılandırılarak Ziraat Bankası'nda birleştirilmesini talep ediyoruz. Diğer yandan şu anda kar yağışından dolayı köyümüzün yolları kapalı. Stabilize olan yol henüz açılmadı. Bizimle birlikte hayvancılık yapan komşularımızla hayvanları ile ilgili yem taşıma ve ulaşım sıkıntısı yaşıyorlar. Bu konuda da destek bekliyorum. Hayvanları satarken vadeli mal verdik yalnız ekonomik krizden dolayı ödemede yapmadılar Bu nedenle bankalarla sıkıntıya girdik. Geri dönüşüm olmadı şu anda çok zorluk yaşıyoruz. 150 hayvandan ancak 35 hayvan kaldı. Devletimize hayvanları teminat göstererek ve borçlarımı da Ziraat Bankası'nda toplanarak bir çatı altında yapılandırılmasında talep ediyorum devletin Bankasıyla çalışayım istiyorum. Mal veriyoruz karşılığını alamıyoruz o zaman başkasına çalışmış oluyoruz” dedi.