İş yapamaz hale geldik

Malatya Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ramazan Toptaş, 3 meslektaşlarının Covid-19 testinin pozitif çıkmasının sanki kendilerinin virüsü halka bulaştırdığı gibi lanse edilmeye çalışılmasına sert tepki gösterdi. Söylentilerden dolayı iş yapamaz hale geldiklerini belirten Toptaş, 'İlk işe başladığımızda çalışıyorduk ama şimdi iş tamamen durdu, çok kötü durumdayız' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
İş yapamaz hale geldik

Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, geçtiğimiz günlerde  sosyal medya hesabı Twitter’da yaptığı açıklamayla 3 berberin test sonuçlarının pozitif çıktığını duyurmuştu. Konuyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ramazan Toptaş, yapılan açıklamadan dolayı mağdur olduklarını işlerin durma noktasına geldiğini söyledi.

Berberler virüsü yayıyormuş gibi lanse ediliyor

11 Mayıs itibariyle işlerinin çok iyi gittiğini dile getiren Toptaş, "Ama talihsiz bir açıklamayla sanki Malatya'da ki berber, kuaför ve güzellik salonları bu virüsü vatandaşlara yayıyormuş gibi lanse edilmeye çalışılıyor. Biz buna karşıyız ve böyle bir şeyin olmadığını Malatya'daki bütün hemşerilerimize bunu anlatmak istiyoruz. Malatya'daki berber, kuaför ve güzellik salonlarının hijyen ortamlarını 11 Mayıs'tan itibaren denetliyoruz. Bununla ilgili Malatya Valiliğimiz de bir ekip kurdu. Yüzde 90 civarında meslektaşlarımızın hijyen kurallarına uyduğunu gördük. Yapılan bu talihsiz açıklama işlerimizi alt üst etmiş durumda. Bu konu ile ilgili oda çok tepki almaya başladı meslektaşlarımız tarafından. Biran önce yetililer tarafından bir açıklamasını istiyoruz. Dünyanın her tarafında bir virüs var, bu virüs nedense Malatya'da birçok kişide çıktı neden açıklanmadı? Berber, kuaför camiasında 3-4 tane çıktı diye direk hedef gösterildi. Biz buna tepki veriyoruz, bu durumun bu şekilde olmasını istemiyoruz. Neden özellikle berber ve kuaför camiası hedef gösteriliyor?" diye konuştu.

Yetkililerden açıklama bekliyoruz

Toptaş, Sağlık İl Müdürü'nün açıklama yapmasıyla  birlikte Malatya'daki berber ve kuaför esnafının iş yapamaz hale geldiğini vurgulayarak, "Ben buradan bütün Malatyalı vatandaşlarıma çağrıda bulunmak istiyorum, herhangi bir sıkıntımız yok berber, kuaför ve güzellik merkezlerimize gidebilirler. Herhangi bir sıkıntımız yok. Hijyen ortamı sağlanmış durumda. Zaten virüs bulunan arkadaşlarımızın iş yerleri mühürlü durumda. Açık olan berberlerimizde herhangi bir sıkıntı yok. Özalper bölgemizde bir salonumuzda virüs tespit edilmişti. Dün akşam itibariyle yapılan testlerde hem kendisinde, hem çalışan personelinde hem oraya giden müşterilerin hepsinde sonuç negatif çıkmış. Tabi bunlar 14 günlük karantina sürecinde olacaklar. Burada berber ve kuaför camiası üzerinde oynanan bir şeyler var bu bizi rahatsız ediyor. Yetkililerin bu konu ile ilgili bir açıklama yapmasını ve camiayı hedef göstermemelerini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Korkudan kimse tıraş olmaya gelmiyor

Söylentilerden dolayı çok rahatsız olduklarını ve artık iş yapamaz hale geldiklerini belirten kuaför esnafı Naim Şakar ise, “İlk işe başladığımızda çalışıyorduk ama şimdi iş tamamen durdu, çok kötü durumdayız. Korkudan artık kimse tıraş olmaya gelmiyor, akşama kadar boş boş oturuyoruz. Bayrama yakın bir süreçte yapılan bu açıklama kötü oldu, bundan rahatsız olduk. Lütfen yapılan yanlış düzeltilsin, biz de çalışmak istiyoruz. Vatandaşlarımız bu söylentilere inanmasınlar” ifadelerini kullandı.