İş bitmedi tabela değişti

Geçtiğimiz günlerde yaptığımız 'Kernek bilmecesi' haberinden sonra 26 Mayıs 2021 tarihinde bitmesi gereken 'Kernek Meydanı Taşkın Koruma ve Alt Yapı Rehabilitasyon Yapım İşi' bitim tarihi tabelası 28 Ağustos 2021 olarak değişti.

İş bitmedi tabela değişti

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, tarafından geçtiğimiz Kasım ayında 'Kernek Meydanı Taşkın Koruma ve Alt Yapı Rehabilitasyon Yapım İşi' ihale edildi.  İhaleyi 4 milyon 290 bin TL teklif eden Bingöl merkezli Orbin Mühendislik İnşaat Temizlik Ticaret Limited Şirketi kazanmıştı. İhaleyi kazanan firma ile 17 Aralık 2020'de sözleşme imzalanmış, 28 Aralıkta Kernek Meydanını aslına uygun hale getirmek için çalışmalara başlanmıştı. İşin bitirilme süresi 150 gün, teslim tarihi 26 Mayıs 2021 olarak açıklanmıştı. Ancak iş bitim tarihinde teslim edilmedi. Geçtiğimiz günlerde yaptığımız 'Kernek bilmecesi' haberinden sonra inşaat alanında bulunan tabeladaki işin bitim tarihi 28 Ağustos 2021 olarak değiştirilmesi dikkatlerden kaçmadı.

150 günde tamamlanacaktı ama 240 güne uzadı

Malatya’ya değer katan mekanlarının başında gelen; parkı, kaynak suyu ve havuzuyla bilinen, kentin sembol mekanları arasında olan ve her gelen belediye başkanın yaptığı düzenlemelerle beton yığınına dönen Kernek Meydanı, geçtiğimiz Ekim ayında MASKİ tarafından Kernek Meydanının eski haline dönüştürülmesi için ihaleye çıkarılmıştı. 215 metre taşkın kanalı yenilenmesi, 1 adet 400 tonluk içme suyu deposu, 2 bin 140 metre içme suyu hattı ve 1 adet biriktirme haznesi yapımı gerçekleştirilecek, 'Kernek Meydanı Taşkın Koruma ve Alt Yapı Rehabilitasyon Yapım İşi' ihalesini kazanan firmanın işi 26 Mayıs 2021'de tamamlayacağı belirtilmişti. Ancak 150 günde tamamlanması gereken iş Ağustos ayına kadar tamamlanamadı.  5 Ağustos'ta yaptığımız 'Kernek bilmecesi' haberi sonrasında inşaat alanında bulunan bilgilendirme tabelası değiştirildi. İlk tabelada işin bitim tarihi 26 Mayıs 2021 olarak yer alırken, değiştirilen tabelada ise bitim tarihi 28 Ağustos 2021 olarak verildi. Tabela değişikliği ile ilgili Malatya Büyükşehir Belediyesi ile MASKİ Genel Müdürlüğü'nden herhangi bir açıklama yapılmadı. 150 günde tamamlanması gereken işin yaklaşık 240 güne uzaması vatandaşların tepkisine neden oldu. 

İş bitmedi tabela değişti