İnönü Üniversitesinden psikososyal destek

6 Şubat tarihinde yaşanan depremler sonrasında büyük yıkımların yaşandığı Malatya'da, depremzede öğrenci ve yakınlarına İnönü Üniversitesi tarafından 'Afet Sonrası Destek Projesi' kapsamında ücretsiz psikolojik danışma ve rehberlik hizmeti verilecek.

İnönü Üniversitesinden psikososyal destek

Malatya'da hayatı durma noktasına getiren 6 Şubat depremlerinin ardından eğitim ve öğretim bir yandan devam ederken bir yandan da afetin olumsuz psikolojisinden çıkmayan öğrenciler ve üniversite personeli için destek çalışmaları yürütüyor. İnönü Üniversitesi "Afet Sonrası Destek, Kampüse Dönüş ve Normalleşme Eylem Planı" kapsamında öğrenciler, üniversite personeli ve ailelerine ücretsiz psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmeti verileceğini duyurdu.

Üniversite yayınladığı mesajda şu ifadeleri kullandı; " Değerli mensubumuz,İnönü Üniversitesi olarak Afet Sonrası Destek, Kampüse Dönüş ve Normalleşme Eylem Planı kapsamında çalışmalarımıza devam ediyoruz. Psikososyal destek programımız kapsamında üniversitemiz personeli ve birinci derece yakınlarına, travmanın etkileriyle bas edebilmeleri, kişisel, sosyal ve mesleki alanlarda iyilik hallerinin güçlendirilmesi ve korunması amacıyla psikolojik danışma ve rehberlik hizmetleri vermekteyiz. Üniversitemizin tekrar normalleşmesi ve çalışanlarımızın iyilik halini sağlamak için çalışmaya devam