İnönü Üniversitesi'nin açılış tarihi belli oldu

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İnönü Üniversitesi'nin örgün eğitime geçeceği tarihi açıkladı. Kızılay, 'Üniversitemiz eğitime 16 Ekim'de başlayacak inşallah' dedi.

İnönü Üniversitesi'nin açılış tarihi belli oldu

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde  etkilenen illerde ki üniversitelerde eğitime uzaktan devam edildi. Depremlerin etkilediği  11 ilde  üniversitelerin açılacağı  tarih merak konusu olmaya devam ederken Malatya  İnönü Üniversitesi  Prof. Dr. Rektörü Ahmet Kızılay’dan açıklama geldi. Kızılay, İnönü Üniversitesi’nde eğitime 16 Ekim’de  başlayacağını söyledi.

Gençlerin enerjisinin şehre taşınması için yüz yüze eğitime geçilmesi gerektiğini belirten Kızılay, şunları söyledi: “Üniversitemizin farklı alanlarında farklı çalışmalar sürdürüyoruz.  Bir önceki çalıştayda sivil toplumun depreme katkısını çalışmıştık.  O raporda da Malatya'da neden yeni yapıların yıkıldığını çalışmıştık.  Raporlarımızın bir kısmı basılı formda bir kısmı dijital formda. Üniversitemiz eğitime 16 Ekim'de başlayacak inşallah. 8 Ağustosa kadar tercih dönemi zaten. Programcı arkadaşlar arıyorlar yüz yüze  eğitim olacak mı diye. Yüz yüze eğitim olacak. Biz üniversite olarak yüz yüze eğitimi başlatmazsak gençliğin  enerjisini şehre taşımamış oluruz.  40 bine yakın bağımsız bölüm ağır hasar almış bir çok binamız yıkılmış. Böyle bir dönemde kolay olmayacak yüz yüze eğitim ama çalışmalarımızı ona göre sürdürüyoruz. Bugün ki çalıştayımızı sanayi alanında planladık. farklı alanlar dahil olmak üzere toplam 8-10 çalıştay planladık.”