İnönü Üniversitesi mağdur edecek! SINAVLAR ONLİNE YAPILSIN...

6 Şubat depremlerinde büyük yıkımların yaşandığı Malatya'da İnönü Üniversitesinde okuyan uzaktan eğitim öğrencileri, final ve bütünleme sınavlarının çevrim içi yapılmasını talep ediyor. Deprem nedeniyle şehrin 3'te biri yıkıldığı için sınav zamanı barınma sorunu yaşayacaklarını dile getiren öğrenciler, sınavlar için Malatya'ya gelmelerinin imkansız olduğunu belirterek, YÖK'ün bu konudaki kararını hatırlatıyor.

İnönü Üniversitesi mağdur edecek! SINAVLAR ONLİNE YAPILSIN...

Asrın felaketinin yaşandığı Malatya'da deprem nedeniyle barınma sorunu yaşadıklarını ve biletlerinde tek yönlü olarak 4 bin TL'den başladığını belirten uzaktan eğitim öğrencileri üniversite yönetiminden 27-28 ocakta yapılması planlanan final ve bütünleme sınavlarının çevrim içi sistemde yapılmasını istiyor. YÖK'ün bu konu hakkındaki kararını hatırlatan öğrenciler üniversite yönetiminden kararların uygulanmasını istiyor.

Dersler online, sınav neden yüz yüze

Şehir dışından Malatya’ya sınav için gelmek zorunda kaldıklarını söyleyen öğrenci Esra Uçar, "Malatya İnönü Üniversitesi uzaktan eğitim öğrencisiyim. Benim gibi Malatya dışından olup ta uzaktan eğitim alan bin 300 kişiyiz.26-27 Ocakta final ve bütünlemede Malatya'ya gelmemiz gerekiyor. YÖK deprem bölgelerinde uzaktan eğitim sınavları online yapılabilir kararı var. Üniversitemiz ise öğrencileri hiçe sayarak yüz yüze sınav yapma kararı alıyor. Malatya depremlerden dolayı komple yıkılmış durumda. Benim İzmir'den gelmem dünya para. Biletler 4 bin olmuş nasıl yapalım. Kış günü sınavlar iki gün sürecek. Talebimizin değerlendirilmesi gerekiyor. Yapamıyorlarsa bize kalacak yer temin etmeleri gerekiyor. Bu kadar öğrenci mağdur edilmemeli. Geçen sefer bir sürü öğrenci camide uyumuştu yine aynı görüntüler olmasın" dedi.