İnönü ilk 50'de yok

TÜBİTAK'ın üniversiteleri girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıraladığı, 'Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi' listesine göre İnönü Üniversitesi ilk 50'ye giremedi.

İnönü ilk 50'de yok

Öğretim üye sayısı 50'nin üzerinde olan 191 üniversiteden toplanan 1 milyon hücrelik veri seti ile TÜBİTAK tarafından hazırlanan 2021 yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi'ni, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde düzenlenen Etki Analizi Çalışmaları Değerlendirme Çalıştayında açıkladı. "Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi" listesine göre İnönü Üniversitesi ilk 50'ye giremedi.

İnönü bu yıl da listeye giremedi

Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi listesinde, üniversiteler bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliği, iş birliği ve etkileşim, mülkiyet havuzu, girişimcilik ve yenilikçilik kültürü ile ticarileşme ve ekonomik katkı adı altında belirlenen endeks listesi, 9 aylık çalışmaların yanı sıra üniversitelerde yapılan kontrol, değerlendirme ve toplantıların sonuçlarına göre hazırlandı. 2019 yılında 43. sırada yer alarak ilk 50 üniversite arasına giren, geçen yıl ilk 50'ye giremeyen İnönü Üniversitesi, bu yıl da listede yer alamadı.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde ilk 50'de 2 üniversite

Listede ilk sırayı Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) alırken, ikinciliği Sabancı, üçüncülüğü ise İstanbul Teknik Üniversitesi aldı. Doğu Anadolu Bölgesi'nde sadece iki üniversite sıralamada yer aldı. Malatya'ya komşu olan Elazığ Fırat Üniversitesi, Türkiye de eğitim veren üniversiteler arasında 41. sırada yer alırken, Erzurum Atatürk Üniversitesi ise 36'inci sırada yer aldı oldu.