İnönü ilk 10'a girdi

UI GreenMetric Dünya Üniversiteleri Sıralama Sistemi 2023 yılı sonuçları açıklandı. Açıklanan sıralamaya göre, İnönü Üniversitesi dünya üniversiteleri arasında Türkiye Üniversiteleri arasında ise 10. sırada yer aldı.

İnönü ilk 10'a girdi

İnönü Üniversitesi, UI GreenMetric Dünya Üniversiteleri Sıralama Sistemi 2023'te dünya üniversiteleri arasında 156. Türkiye'de ise 3. oldu. Üniversite, çevreye duyarlılığı ve sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarıyla dikkat çekti.
Dünya üniversitelerinin çevreye duyarlılık, enerji ve iklim değişikliği, atık, ulaşım yönetimi ve sürdürülebilirlik alanlarında değerlendiren UI GreenMetric Dünya Üniversiteleri Sıralama Sistemi 2023 yılı sonuçları açıklandı. Açıklanan sıralamaya göre Malatya İnönü Üniversitesi,  bin 183 üniversitenin sıralandığı değerlendirmede dünya üniversiteleri arasında 156. sırada, Türkiye Üniversiteleri arasında ise sıralamaya giren 98 üniversite içerisinde 10. sırada yer aldı.

İnönü ilk 10'a girdi

Sürdürülebilirlikle ilgili konulara dikkat çekmeyi ve çevre bilinci konusunda küresel farkındalık oluşturmayı amaçlayan UI GreenMetric sıralamasında İnönü Üniversitesi 8 bin 75 puanla 156. Sırada yer aldı. Türkiye Üniversiteleri arasında ise 3. sırada yer aldı.