İndirim bekleniyor

Dövizin hızlı yükselmesiyle gıdadan giyime, temizlikten teknolojiye birçok alanda zamlar peş peşe geldi. Zamlardan etkilenen tüketiciler, dövizdeki düşüşle birlikte artan fiyatların da inişe geçmesini bekliyor. Tüketici Hakları Derneği Malatya Şube Başkanı Zuhal Dişer, dolarda yaşanan düşüş sonrası tüketicilerin aynı oranda indirim beklediğini söyledi.

İndirim bekleniyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamaların ardından 18 bandını aşan doların biranda 12 seviyelerine inmesi tüketicileri de indirim beklentisine yöneltti. Döviz kurlarını bahane ederek anında zam yapanlardan şimdi indirim beklendiğini belirten Tüketici Hakları Derneği Malatya Şube Başkanı Zuhal Dişer, usulsüz yapılan zamların kaldırılmasının herkesin yararına olacağını belirtti.

 Üretici ve tüketici ciddi zarar gördü

Dişer, pandemi sürecinde yaşanan sıkıntılara değinerek, "Son iki yılda ülkemizin ve bütün dünyanın maruz kaldığı bir salgın var buna dayalı üretimde ve daha birçok alanda ülkemize dayatılmaya çalışılan siyasi ve ekonomik yaptırımlar sebebiyle özellikle 2021 yılının son çeyreğinde dolarda ve altında yaşanan hızlı artış piyasaya ciddi zarar vermiş, üretici ve tüketici enflasyon baskısıyla ciddi zarar görmüştür. Paranın alım gücünün düşmesi enflasyon rakamlarının hızla tırmanması fırsatçıların ekmeğine yağ sürmüş ve sürekli değişen etiketler, karaborsacılık hortlamış bu da tüketiciyi mağdur etmiştir. Vatandaşın cebi hızla boşalmıştır" dedi. 

Dövizdeki hızlı düşüş piyasaya yansımalı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamaların ardından 18 bandını aşan doların biranda 12 seviyelerine indiğini anımsatan Dişer, "Hükümetin açıkladığı ekonomi paket ile altın ve dövizdeki hızlı düşüş sevindirici istikrar sağlanması ile de hızlı piyasaya yansıması beklenendir. Malatya kendine has özellikleri olan bir şehir olmakla da zaman zaman kendinden söz ettirmektedir. Altın ve Döviz fiyatlarının düşmesi ile yükselen etiketlerin de düşmesi bunun piyasaya yansıtılmasında da öncü davranış sergilenmesi ile farkını ortaya koymalıdır; birlik ve beraberlikle hareket etmenin memnunluk verici olacağı kanaatindeyiz" diye konuştu. 

Usulsüz yapılan zamlar kaldırılmalı

Dişer,  usulsüz yapılan zamların kaldırılması herkesin yararına olacağını vurgulayarak, "Bu konuda devletin yetkili birimleri yapılan açıklamalarla da denetim konusunda oldukça etkin davranacaklarını belirttiler. Vatandaş olarak biz de uygunsuz gördüğümüzü ilgili mercilere bildirerek kanunun yerine getirilmesi konusunda devletimize yardımcı olabiliriz. Bilinçli tüketici olmak ülkemizin yararına bir davranıştır.  Yeni Dünya düzeninde büyük Türkiye olabilmek için birlik beraberlik içinde fırsatçılara fırsat vermeden devletimizin yanında olmamız gerektiğine olan inancımızla ülkemize hemşerilerimize sağlıklı ve mutlu yarınlar dilerim" ifadesini kullandı.