İmara uyulsun

Malatya'nın Battalgazi ilçesi İzzetiye Mahallesi Mücelli Caddesi üzerinde bulunan Kitabe Sokağı'nda iddialara göre, imarda yol görülmesine rağmen yolun yarısına daha önceden yapılmış bir bina işgal etmiş durumda. Bu yolu kullanan otopark sahipleri, imara uyulmasını ve yolun genişletilmesini talep ediyor.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
İmara uyulsun

Battalgazi ilçesi İzzetiye Mahallesi Mücelli Caddesi üzerinde bulunan Kitabe Sokağın yarısına yıllar önce yapılmış bir bina tarafından işgal edildiği öne sürüldü. Bu sokağı kullanan ve sokağın arka taraflarında otoparkı işleten Ramazan Yaylacı, burada bulunan yol sorununun giderilmesini talep ederek, daha önce belediyeye başvurduklarını ama sonuç alamadıklarını söyledi.  Yaylacı, imarda yer alan yolun genişletilmemesi takdirde yasal yollara başvuracağını ifade etti. 

Belediyeye başvurduk sonuç alamadık

Konu ile ilgili daha öncede belediyeye başvuruda bulunduklarını ifade eden Yaylacı,  "Buradaki sıkıntımız, burada inşaat çalışmaları başlamadan önce burası arsaydı. Bu arsa üzerinde de otoparkın belirli bir kısmı var mı. Burayı arsa sahibinden kiralamıştık. Arsa sahibi buraya inşaat yapmak istedi ve inşat çalışmalarına başlanıldı. Burada bir yol sıkıntımız vardı zaten inşaat çalışmaları başlamadan evvel. Konu ile ilgili belediyeye müracaatlarımız oldu, buraya inşaat yapılırsa bizlerin mağdur olacağı konusunda. Nitekim de öyle oldu. Buraya inşaat yapılması ile birlikte inşaatın yan tarafında bulunan sokak daraldı. Aslında hemen bitişiğinde bulunan binanın bir kısmı yola ayrılmış imarda da yol olarak görülüyor.  Belediyeye gittiğimiz zaman, 'Eğer oraya bir inşat yapılırsa biz yolunuzu açacağız, biz mükellefiz' dediler. İnşaat yapıldı biz belediyeye yine gittik, otopark yolu kapalı şuanda araçlar, inşat alanı arkasında bulunan otoparkımıza zor geçiyor diyerek dilekçemizi belediyeye verdik. Onlarda bize, 'bekleyin, sabredin hal edeceğiz' dediler ama bir türlü sonuç alınmadı. Aşağıda bizim ticari yer olarak, ruhsatlı iş yerimizi var bizim. Buradaki yol imarda 5 metre yol olarak görülüyor. Yolun yarısı bu binanın içerisinde. Şuan biz mağduruz araçlar içeriye geçemiyor" dedi. 

Olası bir durumda büyük araç nasıl girecek

Yaylacı, olası bir tehlike anında itfaiye yada başka büyük araç bu sokaktan geçemeyeceğini belirterek, "Burada kent merkezinde bulunan birçok yere elektrik dağıtan trafo merkezi var. Buradaki trafo neredeyse her sene yanıyor. Burada yeniden bir yangın çıksa büyük araçlar kesinlikle geçemez. Daha önceden de patlama oldu yangın çıktı ilk müdahaleyi biz yaptık ve yangını söndürdük.  Ayrıca sağlık il müdürlüğünün otoparkı da burada ve onlarda burayı kullanamıyorlar. Çünkü ambulans buradan geçmiyor" diye konuştu.