İmar planına 417 itiraz

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı ilk toplantısı gerçekleştirildi.  Gündem maddeleri arasında bulunan Malatya İli Battalgazi İlçesi Hanımınçiftliği Orduzu Mahallelerini kapsayan bin 600 hektarlık alanda 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı'na yönelik askı sürecinde 417 itirazdan, 23 itirazın yeniden düzenlenmesine, 394 itiraz ve 18 ek düzeltme ilçeden geldiği şekliyle kabul edildi. 

İmar planına 417 itiraz

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı ilk toplantısı Belediye Meclis Salonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığında gerçekleştirildi. Gündem maddeleri arasında yer alan bazı maddeler görüşülerek karara bağlanırken, bazı maddeler ise bir sonraki toplantıda görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi.

Bu maddede bir çelişki yok mu?

Gündem maddeleri arasında bulunan Malatya İli Battalgazi İlçesi Hanımınçiftliği Orduzu Mahallelerini kapsayan bin 600 hektarlık alanda 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı’na yönelik askı sürecinde 417 itirazdan, 23 itirazın yeniden düzenlenmesine, 394 itiraz ve 18 ek düzeltme ilçeden geldiği şekliyle kabul edildi. Gündem maddesiyle ilgili konuşan Başkan Gürkan "Bu maddede bir çelişki yok mu? Çünkü itirazlar var" diye sordu. Bunun üzerine söz alan İmar Komisyonu Üyesi Nevzat Aslan, "Orduzu ve Hanımçifliğini kapsayan alanda yapılan çalışmanın askı sürecinde planına itirazlar yapılmıştı. O askı sürecini ilçe belediyemiz değerlendirdi. Onların değerlendirdiklerine bizde şu anda müdahale edemeyiz. Gelen itirazlarla tekrar düzeltmeler yapılması için karar aldık. Bir kısmında da ufak tefek değişiklikler yaptık. Yine askıya çıkacak. İlçe belediyesinin değerlendirdiği itirazları bir daha değerlendirdik. Onların kabul gördüğünü bizde kabul gördük, sadece 23 itirazı yeniden biz değerlendirdik. İlçe belediyesi bu itirazların 124 tanesini uygun bulmuş, 293 tanesini uygun bulmayıp reddetmiş. Bize gelen kararla da biz 23 vatandaşın itirazını daha uygun bulduk" diye konuştu. 

'Haberim yok başkanım'

Gündemin 14. maddesi olan Belediyemize ait taşınmazlarda Yapı Kayıt Belgesi alınmış olanların başvuru sahiplerine doğrudan satışının yapılması hakkındaki Plan Bütçe Raporu görüşülürken,  Başkan Gürkan maddeyle ilgili detaylı bilgi istedi.  Bunun üzerine söz alan Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay, "Başkanım Emlak Komisyonundan geldiği için benim haberim yok" diye konuştu.  Gürkan maddeyle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı; "Bunları inceleyip daha sonra bana buradan yol geçerse bedeli ödeyeceğimize kamulaştırma bedeli ödemeyelim. Kararın belediyenin imar komisyonunun bilgileri doğrultusunda olmalıdır. Normalde bunlar ilgili parametreler değil ilgili birimle görüşülüp karar alınması lazım. Ben yazdım oldu mantığıyla hareket etmeyin. İlgili komisyonla muhakkak istişare yapılsın.  Selahattin Gürkan, bir karar alınca ilgili bütün komisyonların incelemesi lazım." Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı Meclis toplantısı ll. Birleşimini 10 Eylül Cuma günü saat 14.00’de yapmayı kararlaştırdı.