İmamoğlu geliyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, 17 Haziran Perşembe günü Malatya'ya geleceğini söyledi.

İmamoğlu geliyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında Türkiye  ve Malatya gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Ağbaba, geçtiğimiz hafta CHP Ekonomi ve Esnaf Masası heyetinin, olarak Siirt, Bingöl, Muş, Bitlis ve Diyarbakır’da bölge gezisini tamamladığını belirterek, vatandaşların dertlerini, sorunlarını dinlediklerini, bölgenin en önemli sorununun işsizlik olduğunu belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Malatya ziyareti ile ilgili olarak Ağbaba şu ifadeleri kullandı; “31 Mart yerel seçimlerinde bir taahhüdümüz vardı. Biz seçimleri kazanacağımızdan emindik, şimdi sözümüzü gerçekleştiriyoruz. 17 Haziran Perşembe günü İstanbul Büyükşehir Başkanımız Ekrem İmamoğlu, Malatya’da olacak. Programa sabah 10’da il binamızı ziyaret ederek başlayacak. İl Başkanlığından sonra kentte esnaf gezisi yapıp sonra Hekimhan ilçemizde belediyemizi ziyaret edecek. Saat 15.30’da Arguvan, akşam 17.30’da da Arapgir ilçe ve belediyemizi ziyaret edecek. Burada konakladıktan sonra sonraki gün saat 9.30’da Adıyaman Gölbaşı’nı ziyaret ettikten sonra bölgeden ayrılacak. Şimdiden bütün Malatyalıları partimize ve gezimize davet ediyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyemizin Malatya’ya katkıları olacağını umuyoruz. Biz, CHP olarak, başka partiler gibi belediyeleri ‘iş yapmanın’ bir aracı olarak görmüyoruz. Belediyelerimize destek olmaya çalışıyoruz. Malatya’ya 2019’dan bugüne kadar belediyelerimiz aracılığıyla 50’ye yakın üzerinde araç ve iş makinesi hediye ettik. Katkısı olan belediye başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. İktidar kaynak vermese de biz elimizden geldiği kadar Malatya'mıza Arapgir, Arguvan ve Hekimhan’a destek olmaya çalışıyoruz. 2024’te Hekimhan yeni bir kültür merkezine de kavuşmasını umuyoruz."

Ülke tam bir çiftliğe dönüştü

Ağbaba, Malatya çiftçisinin haciz altında ezilirken, birilerinin Ziraat Bankası’nın imkanlarını kendi yandaşlarına kullandırdığını savunarak, "Tam 750 milyon dolar, çiftçinin faizini silmeye yeten bir para. Hangi ahlaksızlar çiftçinin alın terini kendi yandaşına peşkeş çekmiş bunu sormaya devam edeceğiz. Milletin parasını yiyenden de yediren de hesap soracağız. Çiftçi traktörünü icrada satsın, diğer tarafta Ziraat Bankası milletin kaynağını yandaşa peşkeş çeksin. Çiftçiye destek için kurulan Ziraat Bankası’nın bugün çiftçiye verdiği kredi oranı yüzde 13, geri kalanı iş insanlarına verilmiş. Ülke tam bir çiftliğe dönüştü" şeklinde konuştu.

Kim vekil maaşıyla zenginleşmişse bilin hırsızdır

Ağbaba,“Büyük gazeteci ve yazar Uğur Mumcu ‘Bazı ülkelerde, bazı kimseler, devleti soymak için, politikacı kılığına girerler. Bunlar partilerde, parlamentolarda boy gösterirler. İthalat, ihracat, banka soygunu gibi işleri siyasal ilişkilerle yürütürler. Bunlar da çetecidir. Çetelerin en aşağılığı da bunlardır. Bunlar yüzlerine, devlet adamı maskesi takıp, halkı soyanlardır’. Politikacı, milletvekili, belediye başkanı kılığında halkı sömürenler çetedir. Kim ki milletvekili maaşıyla zenginleşmişse bilin ki o hırsızdır. Bizim sorularımız var: 10 bin dolar maaş alan ahlaksız milletvekili kim? 128 milyar dolara nerede demeye devam edeceğiz. Mart ayında ilk kez 151 bin kişi kredi kartı kullanmaya başlamış. Sadece 28 Mayıs – 4 Haziran haftasında vatandaşın kredi kartları borçları 2,5 milyar TL artarak 161 milyar TL’ye yükselmiş durumda. Kredi ve kredi kartını ödeyemediği için yasal takibe düşenlerin sayısı 3 milyon 384 bine ulaşmış. Bu yılın ilk dört aylık döneminde vatandaşlar tüketici kredisi ve kredi kartı borçları nedeniyle bankalara toplam 34,5 milyar lira faiz ödediler. Türkiye bir tarafta yüzde 50 genç işsizliğiyle uğraşıyor. Yoksullukla uğraşıyor. Esnaf kapandı kapanacak. Kahvehaneler ekmeğe muhtaç olmuş durumunda. İnsanlar açlıktan yoksulluktan intihar ediyor. Bir bakıyorsunuz ki devlet tam bir çiftlik gibi yönetiyor. Saray ayrı bir çiftlik. Eski milletvekilleri eski meclis başkanları ya Saray’da danışman ya bankaların yönetim kurulu üyesi" dedi. 

Sedat Peker’i AK Partililer de ziyaret etti

Bir muhabirin sorusu üzerine Sedat Peker’i cezaevinde ziyaretini açıklayan CHP’li Ağbaba, “Sedat Peker geçtiğimiz günlerde bir twit attı. Benim Balyoz ve Ergenekon sürecinde onu ziyaret ettiğimi söyledi, doğruyu söyledi. Ben ayırmadan herkesi ziyaret ettim. Suçun, suçlunun kimliğine bakmadan herkesi insan hakları kapsamında ziyaret ettim. Burada Malatya’da hiç görüşlerine katılmasam da kimse ziyaret etmeye cesaret edemezken Malatya Davası’ndan yatan Fahri Memur ve Zekeriya Şengöz’ü de ziyaret ettim. Hiç siyasi görüşlerine katılmasam da İBDA-C lideri olduğunu söylenen Salih Mirzabeyoğlu’nu da ziyaret ettim. Türkiye’de Veli Ağbaba’nın, özellikle Balyoz ve Ergenekon döneminde ziyaret etmediği kimse kalmadı biliyorsunuz. Genelkurmay başkanlarını da ziyaret ettim. Örneğin Malatya’da ordu komutanlarının hepsi cezaevindeydi. Hasan Iğsız’ı, Şükrü Sarıışık onları da ziyaret ettim. Tivitte diyor ki ‘beni sadece CHP’liler değil MHP’liler de ziyaret etti’ diyor. Ben size buradan söyleyeyim yakında şunu da diyecek. Beni AK partili Milletvekilleri de ziyaret etti diyecek. Çünkü biz Sedat Peker’i Ak Partili milletvekilleriyle birlikte ziyaret ettik. Ben isimlerini biliyorum. Ama ben onlar ziyaret etti diye onları da suçlu ilan etmem.  İnsan Hakları Komisyonu olarak birlikte ziyaret ettik. Ziyaret edip de şimdi yüksek yüksek makamlarda olan AK Partilileri ben söylemem ama kim olduklarını biliyorum.  Buradan trollere seslenmek istiyorum. Ey troller, Sedat Peker’i sizinkiler de ziyaret etti" sözlerine yer verdi.