İlmek ilmek kardeşlik

Malatya Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü ile İnönü Üniversitesi iş birliğinde Malatya'nın Darende ilçesindeki Cumhuriyet İlkokulunda 'İlmek İlmek Kardeşlik Örüyoruz' projesi çerçevesinde örülen atkı ve bereden oluşan hediye paketleri 55 öğrenciye teslim edildi.

İlmek ilmek kardeşlik

Malatya Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü ile İnönü Üniversitesi İnsani Değerler Topluluğu tarafından "İlmek İlmek Kardeşlik Örüyoruz" projesi kapsamında Darende Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerine atkı ve bere hediye edildi. Malatya Gençlik Koordinatörü Feyza Uçar, gençlerimize paylaşmayı,  hediyeleşmeyi ve topluma karşı sorumluluklarını fark ettirmeyi amaçladıklarını söyledi. Havaların iyice soğumasıyla birlikte İnönü Üniversitesi öğrencileri, Darende'de bulunan Cumhuriyet ilkokulu öğrencilerine üşümemeleri için atkı ve bere ördü. Yaklaşık 4 hafta süren hazırlığın sonunda üniversiteli öğrenciler, Cumhuriyet İlkokulunu ziyaret ederek atkı, bere ve çeşitli hediyeler götürdü. Ziyaret Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, Mili Eğitim Müdür Vekili, İl Müftüsü Şahin Yıldırım ve İlçe Müftüsü Muhammet Yusuf Yaşar katıldı.

Benzer projelere devam edeceğiz

Darende’de düzenlenen programda 55 öğrenciye atkı ve bere hediye edildi. Üniversitedeki Diyanet Gençlik Gönüllüsü gençlerin, çocuklarla oyunlar oynadığını söyleyen İnsani Değerler Topluluğu Koordinatörü Feyza Uçar,  gençlerin sosyal sorumluluk alanlarında faaliyet göstermelerini arzuladıklarını belirtti. Üniversite ve müftülük tarafından desteklenen proje ile ilgili Feyza Uçar," Bu etkinlikte biz iki şeyi hedefledik. 1.'si gençlerimizin, kendilerinin dışındaki dünyada farklı yaşamlar olduğunun farkına varmaları, 2.'si paylaşmayı, hediyeleşmeyi, topluma karşı sorumluluklarını fark ettirmek istedik" dedi. Projeye 50 öğrencinin başvurduğunu söyleyen Uçar, Diyanet Genç Ofisinde öğrencilere örgü öğrettiklerini belirtti. Projelerine dönüşlerin çok güzel olduğunu ifade eden uçar, her yıl benzer projelere devam edeceklerini vurguladı.