İlk durağı Malatya olan barış hareketinin sonraki durakları belli oldu!

Malatya, Eğitim-Bir-Sen Malatya 1 No'lu Kadın Komisyonu, Gazze'de yaşanan katliama dikkat çekmek amacıyla 'Nehirler Düşlerimiz Göl Kenarında' isimli bir barış hareketi başlattı. Bu kapsamda barış ve sevgi mesajları içeren kırmızı kutular, 81 ilin Eğitim-Bir-Sen Kadın Komisyonu merkezlerine gönderildi.

İlk durağı Malatya olan barış hareketinin sonraki durakları belli oldu!

Malatya Eğitim Bir Sen 1 nolu Kadın Komisyonu tarafından yazarımız Nilüfer Zontul Aktaş'ın da fikir mimarı olduğu ve merhum Mehmet Akif İnan'ın "Her eylem yeniden diriltir beni nehirler düşlerim göl kenarında" dizelerinden ilham alınarak başlatılan bu iyilik hareketi, geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyor. Proje, Gazze’deki katliama dikkat çekmek ve çocuklarda barış, sevgi, merhamet algısını güçlendirmek amacıyla gerçekleştiriliyor.

Barış Hareketinin İlk Durağı Malatya Oldu!

Orduzu Tabiat Parkı'nda gerçekleştirilen ilk etkinlikte, çocuklar barış resimleri çizdi ve kırmızı beyaz kağıttan gemiler yaparak göle bıraktı. Ayrıca, özgürlüğün sembolü olan balonlar çocuklar tarafından gökyüzüne salındı.

Barış Hareketinin İlk Durağı Malatya Oldu!

Eğitim-Bir-Sen Malatya 1 No'lu Kadın Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, “İçinde balon, şeker ve barış mektupları olan kutuları 81 ilin kadın komisyonu merkezine yolladık. Mektup ve kırmızının gülen yüzüyle çocuklarımızda barış, sevgi ve merhamet algısını güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Kırmızıyı hayatın rengi olarak tanımalarını istiyoruz. Gazze'deki katliam onların masum yüreklerine işlerken, vicdan ve merhametle büyüyen çocuklar olmalarını arzu ediyoruz. Hep birlikte nehirler gibi çağlamak, hareket ehli olmak derdiyle sembolik olarak göl kenarlarında buluşmalar gerçekleştireceğiz. Gölümüz ve gönlümüz bu hayallerle şaha kalktı. Orduzu Pınarbaşı'nda gerçekleşen programda çocuklar, aileleriyle birlikte barış resimleri çizdiler ve kırmızı beyaz kağıttan gemiler yaparak göle bıraktılar. Özgürlüğün sembolü olarak balonlar göğe uçuruldu. Çocuklarda farkındalık oluşurken, çeşitli hediyeler de sunuldu” ifadeleri kullanıldı.

Barış Hareketinin İlk Durağı Malatya Oldu!

Projenin ikinci durağı ise Elazığ Hazar Gölü oldu. Elazığ Eğitim-Bir-Sen Bir No'lu Şube Kadın Komisyonu önderliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, iyiliğe, sevgiye, barışa ve merhamete vurgu yapıldı. Çocuklar, Filistin için hazırlanan piyesleri ve Filistin danslarını sergilediler, resim ve ebru çalışmalarına katıldılar.

Etkinliğe, Malatya Memur-Sen Başkanı Hüseyin Söylemez, Kadın Komisyonu Başkanı Nilüfer Zontul Aktaş, başkan yardımcıları, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. Elazığ Memur-Sen Başkanı İbrahim Bahşi ve Kadın Komisyonu Başkanı Reyhan Polat’a verdikleri emekler için teşekkür edildi.

Bayrak Adıyaman’a devredilirken özgür Filistin için dualar edildi. Önümüzdeki dönemde, benzer etkinliklerle bayrak, diğer şehirlerdeki göl kenarlarında yapılan programlarla devredilmeye devam edecek.