İlk 10 Kudüs'e

'Genç Memur-Sen Kudüs Akademi' programında ilk 10'a girenler Kudüs'e gönderilecek.

İlk 10 Kudüs'e

Genç Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Oğuzhan Ünver, programın Türkiye geneli zoom üzerinden yapılacağını ve herkesin katılabileceğini söyledi. Ünver, programın sonunda ilk 10’a giren katılımcıların Kudüs gezisiyle ödüllendirileceğini belirtti. Kayıtların bugün sona ereceğini belirten Ünver, verilecek eğitimin haftada 2 gün olmak üzere 5 hafta süreceğini kaydetti. Programın amacının toplumda Kudüs ile ilgili bir farkındalığın oluşmasını sağlamak olduğuna vurgu yapan Ünder, bununla birlikte bölgede yaşanan olayların tarihsel, dini, politik ve sosyolojik açıdan değerlendirmeyi ve ileriye dönük stratejik hamleler üretmeyi amaçladıklarını ifade etti. Programa eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile Türkiye’de Kudüs ile alakalı büyük çalışmalar yapan hocaların katılacağına dikkat çeken Ünver, programda konuşmacıların her birine 60 dakika verileceğini, katılımcılara ise 30 dakikada soru-cevap yapılmasının planlandığını ifade etti. Program ile ilgili tüm ders notları, kitap, makale, belgesel gibi içeriklerin bir kitapçık haline getirilip katılımcılarına gönderileceğini kaydeden Ünver, 5 haftalık ders sürecinden sonra yüzde 80 şartını yerine getiren katılımcılara yönelik sınav yapılacağını, sınavda başarılı olan ilk 10 katılımcının Kudüs ziyareti ile ödüllendirileceğini söyledi.

Amacımız Kudüs ile ilgili farkındalığı oluşturmak

Ünver, "İnşallah genel merkezimizin nezdinde 'Genç Memur-Sen Kudüs Akademi' programımız bugün başlayacak ancak kayıt başvuruları yarına kadar devam edecek. Programa yoğun bir teveccüh var. Programımız, Türkiye geneli 81 ilden herkesin katılabileceği bir programdır. Buradaki amacımız Kudüs ile ilgili farkındalığı oluşturmak. Haklı Kudüs davamızla ilgili etkinliklerimiz devam edecek.” diye belirtti.

Sınavda ilk 10’a girenleri Kudüs gezisiyle ödüllendireceğiz

Programda Türkiye’nin tanınmış önemli simalarının sunum yapacağını kaydeden Ünver, “Katılımcılar, 60’şar dakika olmak üzere sunumlarını yapacaklar. Sunumların ardından katılımcılara 30 dakikalık soru cevap şeklinde sözler verilecek. Programımız Zoom, Yotube ve Telegram kanalları üzerinden yapılacak. İlk programımıza eski Diyanet İşleri Başkanımız Profesör Doktor Mehmet Görmez hocamız katılacak ve Türkiye’de Kudüs ile alakalı büyük çalışmalar yapan Taha Kılıç gibi hocalarımız da katılacak. Program sonunda; yayınlanan makaleler, okunan kitaplar ve sorulan sorular bir kitapçık haline getirilecek ve katılımcılara verilecek. Programımızın sonunda yüzde 80 oranda programa katılan arkadaşlar arasında bir sınav yapılacak, bu sınavda ilk 10’a giren kardeşlerimizi inşallah Kudüs gezisiyle ödüllendireceğiz.” dedi.

Kudüs sadece orada yaşayan Filistinlileri değil, tüm Müslümanları ilgilendiriyor

Kudüs’ün Müslümanların ilk Mescid-i ve Kıblegahı olduğunu hatırlatan Ünver, “Kudüs, Peygamber efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) Miraca yükseldiği yer. Kudüs bizim haklı davamız ve Kudüs’te yaşayan kardeşlerimiz canımızdır. Oraya düşen her ateş ciğerlerimize de kor ateş düşürüyor. Bizler Kudüs’ü kendimiz, kendimizi de Kudüs sayıyoruz. Bununla ilgili Türkiye’de büyük çalışmalar yapıldı. Mavi Marmara’dan kitlesel basın eylemlerine kadar. Kudüs’ü kendimiz gördüğümüz için Kudüs için canımızı malımızı ve her şeyimizi vermeye hazırız ve haklı Kudüs davamızdan hiçbir şekilde vazgeçmeyeceğiz. Kudüs sadece orada yaşayan Filistinlileri değil, tüm Müslümanları ilgilendiriyor. Bu sebeple dünyadaki tüm Müslümanların ve insan haklarına inanan tüm insanların Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistin’e sahip çıkması gerekiyor. Buradan tüm insanlığa sesleniyorum. Kudüs’ü yalnız bırakmayın, çünkü Kudüs dünyanın ortak mirasıdır.” dedi.