İlçelerde seçim sonucu

Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. Tur sonuçlarına göre Malatya'nın merkez ilçeleri olan Kale ve Pütürge'de ipi Cumhurbaşkanı Erdoğan göğüsleyerek Ak Parti birinci parti oldu.

İlçelerde seçim sonucu

Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçim sonuçları şekillenmeye devam ederken, Malatya'nın ilçelerindeki sonuçlar da önemini koruyor. Malatya’nın 13 ilçesinde Cumhurbaşkanlığı 2. Tur Seçim sonucuna göre Arguvan ve Hekimhan ilçelerinde CHP oy oranlarında önde yer alırken, geriye kalan 11 ilçede Ak Parti oy oranlarıyla ilk sırada yer aldı. 

CHP 2 ilçede birinci parti oldu

Malatya’da geriye kalan 11 ilçede veriler şu şekilde yer almakta:  Malatya’nın diğer ilçelerinde Ak Parti Pütürge’de yüzde 83 ile ilk sırada yer alırken, CHP yüzde 16 oy aldı. Akçadağ’da yüzde 59 ile Ak Parti ilk sırada yer alırken, CHP yüzde 40 oranında oy aldı. Arapgir’de Ak Parti yüzde 57, CHP yüzde 42,  Arguvan’da ise CHP yüzde 79 oy alırken,  Ak Parti yüzde 20 oy aldı. Darende’de Ak Parti yüzde 82’ye ulaşırken, CHP yüzde 17 oy oranına ulaşabildi. Doğanşehir’de ise Ak Parti ve CHP oy oranlarında kıyasıya mücadele ederken, Ak Parti yüzde 59, CHP ise yüzde 40 oldu. Doğanyol’da Ak Parti yüzde 82, CHP ise 17 oranını gördü. Hekimhan’da ise CHP ipi önde göğüslerken, Ak Parti ikinci sırada yer alarak, CHP yüzde 55, Ak Parti yüzde 44 oldu. Kale ilçesinde ise, Ak Parti yüzde 89 iken, CHP yüzde 10’da kaldı. Kuluncak’ta Ak Parti yüzde 67, CHP ise yüzde 32 oy aldı. Yazıhan ilçesinde ise, Ak Parti yüzde 66 oy oranına ulaşırken, CHP ise yüzde 33 oy oranına sahip oldu. Yeşilyurt ilçesi Ak Parti yüzde 70, CHP ise 29, Battalgazi ilçesinde ise Ak Parti yüzde 79 olurken CHP yüzde 20 oy aldı.