İlçe başkanı istifa etti

CHP Kale İlçe Başkanı Süleyman K., hakkında çıkan tecavüz iddiası üzerine görevinden ve partisinden istifa ettiğini açıkladı.

İlçe başkanı istifa etti

Show TV’de yayınlanan “Didem Arslan Yılmaz'la Vazgeçme” adlı programa katılan ve İstanbul-Çerkezköy’de yaşayan 35 yaşındaki Erdal Taşdemir, sosyal medyada tanıştığı ve 5 ay sonda evlendiği o zaman 16 yaşında olan B.Ç.’nin evlenmeden önce başkasından hamile kaldığını  evlendikten sonra öğrendiğini anlattı. Erdal Taşdemir, eşinin bir süre sonra evden kaçarak başka sevgilisinin yanına gittiğini söyledi. 

“Bana çocuğun babasının Süleyman K. olduğunu söyledi” 

2018 yılında Malatya’da bir yurtta kalan ve 16 yaşında olan B. Ç. İle Sosyal medya üzerinde tanıştıklarını söyleyen Erdal Taşdemir, “Sosyal medyada 5 ay konuştuk. 6 aylık hamileymiş, ben hamile olduğunu bilmiyordum, yaşını da bilmiyordum. Bana çocuğun babasının Süleyman K. olduğunu söyledi. Daha sonra başka sevgilisiyle kaçtı. Beni dolandırdı, benden olmayan çocuğu üzerime kaydettirdi, ondan kurtulmak istiyorum, boşanmak istiyorum. Üzerimden çocuğun komple alınmasını istiyorum" ifadelerini programda ileri sürdü.  

Anneye “10 bin TL para aldı” suçlaması .. 

Programdaki iddiaya göre genç kızın yetiştirme yurdunda kalırken hamile kaldığı ileri sürüldü. Süleyman K. ile kızın annesinin komşu oldukları ileri sürüldü. Kızın annesinin de Süleyman K.’dan 10 bin TL para aldığı da program da iddia edildi. Kızın annesi böyle bir iddiayı kabul etmedi. Erdal Taşdemir, Malatya’ya gelerek B.Ç.’yı yetiştirme yurdundan alarak mahkemeye yaşını büyütmeye annesi ile birlikte gittiklerini de ileri sürdü. 

Oda arkadaşı da canlı yayına katıldı … 

Malatya Kız Yetiştirme Yurdunda B.Ç. ile bir hafta oda arkadaşlığı yapan genç kız ise canlı yayına bağlanarak, “B.Ç. ise bebeğin babası Süleyman diye birisi demişti. Hatta ‘Annem olayı kapatmak için para felan aldı’ demişti. B.Ç.’nin ise şuanda nerede olduğu bilinmiyor.  Ancak, Erdal Taşdemir, B.Ç.’nin İ.U. adlı şahsın yanında olduğunu ileri sürdü.  

O İsim, İlçe Başkanlığından ve Partiden İstifa Etti 

CHP Kale İlçe Başkanı Süleyman K. ise akşam saatlerinde yaptığı açıklamada görevinden ve partisinden istifa ettiğini, hukuki yollara başvuracağını  bildirerek şu ifadeleri kamuoyuna sundu; “Bugün (06/05/2021) Show Tv'de yayınlanan Didem Arslan Yılmaz ile Vazgeçme isimli programda hakkımda bir genç kıza 'tecavüz' etmiş olduğum şeklinde asılsız iddialar yer almıştır, program esnasında adım açıkça söylenmiş ve fotoğrafım ekrana yansıtılmıştır. Kişilik haklarıma onuruma adı açıkça söylenerek üyesi olduğum CHP'ye alçakça saldırmıştır. Hiçbir somut delil olmadan üzerime suçlu yaftası yapıştırılmıştır. Bu iftiralara karşı hukuki yollardan gerekli cevap verilecektir. İftiralardan zarar görmemesi için üyelik ve ilçe başkanlığı görevini gururla yürüttüğüm Cumhuriyet Halk Partisinden derhal istifa ettim.” Haber-Foto: Burhan Karaduman