İlaç gibi tüketiliyor

Kış aylarının vazgeçilmezi olan kelle paçaya ilgi arttı. Malatya Demirciler Çarşısı'nda ocakta kelle paçayı közleyerek satan Tayyar Erdem, kelle paçaya rağbetin her geçen gün arttığını belirterek, 'Vatandaşlar genelde kış günlerinde tüketmeyi tercih ediyor. Kışın soğuklarda sıkça tüketilmesi gerekiyor. Kışın ilaç gibi tüketiliyor' dedi.

İlaç gibi tüketiliyor

Havaların soğumasıyla birlikte kelle paçaya talep arttı. Malatya Demirciler Çarşısı'nda 55 yıldır ocakta kelle üterek siparişlere yetişmeye çalışan Tayyar Erdem, kış ayları ile birlikte satışların arttığını, vatandaşların kelle paçaya yoğun talep gösterdiğini, ilaç gibi tükettiğini söyledi.

Fiyatlar tavan yaptı

Kelle paça fiyatları tavan yaptığını ifade eden Erden, "Yaklaşık 55 yıldır bu mesleği yapıyorum. Geçimimi bu işi yaparak sağlıyorum. Fiyatlarda herhangi bir düşüş olmadı. Vatandaş ihtiyacı olduğunda gelip koyun veya keçi kellesi alıyor. Koyun veya keçi kellesinde fiyatlar fark etmiyor. Kelleleri ateşte yakarak üzerinde bulunan kılların ütülmesiyle gerekli işlemden geçirerek satış yapıyorum. Vatandaşlar genelde kış günlerinde tüketmeyi tercih ediyor. Kışın soğuklarda sıkça tüketilmesi gerekiyor. Kışın ilaç gibi tüketiliyor. Kelle fiyatları ise, bir kelle dört ayak olmak üzere 75 TL'den satılıyor" diye konuştu.

Hijyenik ortamda pazarlansın

Erdem, kelle paçanın; kanser, eklem ağrıları, kemikler için doğal bir besin kaynağı olduğu gibi şifa kaynağı olduğunu belirterek, "Kelle paçayı herkese öneriyoruz. Çünkü kış aylarının en güzel besin kaynağı olup, kışın en fazla tüketilen üründür. İçeriğindeki kolajen, vitamin, minerallerle bağışıklık sistemini güçlendirdiği, gripten koruduğu ve soğuk algınlığını önlüyor. Çocukların ve ergenlik dönemindeki gençlerin kemik gelişiminde önemli bir yere sahip. Kasların güçlenmesi ve kemik ağrılarını azaltıyor. Kanser hastalığının ilerlemesinin durdurulmasında da kolajen yıkımına neden olan ilaçların etkilerinin azaltılmasında fayda sağlıyor. Kelle satışlarının daha hijyen bir ortamda pazarlanmasını konusunda yetkililere sesleniyorum. Hem fiyat hem de hijyen denetiminin periyodik olarak sağlanmasını istiyorum" şeklinde konuştu.