İktidar miadını doldurdu

Gelecek Partisi Malatya İl Başkanı Mehmet Koç, ülkenin yönetilemediğini adeta yuvarlandığını belirterek, 'Dış politikadan ekonomiye, hukuktan eğitime kadar ülkeyi büyük bir çöküşe sürükleyen iktidar sorumluluk almamakta ve 'dış güçler' teranelerine sığınarak gerçeğin üstünü örtmektedir. Artık sorunlara çözüm üretemeyen, miadını doldurmuş bu siyasetin sonu gelmiştir' dedi.

İktidar miadını doldurdu

Gelecek Partisi Malatya İl Başkanı Mehmet Koç, Gelecek Partisi’nin 1. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla Net Haber Gazetesi'ni beraberindeki partililerle ziyaret etti. Ziyarette, gündeme dair açıklamalarda bulunan Koç, Gelecek Partisi'nin, ülkede yaşanan siyasi, ekonomik ve hukuk krizine umut olma adına 12 Aralık 2019 tarihinde kurulduğunu ifade etti. 

Demokrasi adına bir utanç yaşanmakta

Milletin ve ülkenin ağır sıkıntılarla yüz yüze kaldığı bir süreçte partinin Ahmet Davutoğlu liderliğinde kurulduğunu anımsatan Koç,  Gelecek Partisi'nin, yaşanan ağır şartlara seyirci kalmadığını, zorluklara teslim olmayan roller üstlendiğini ve mücadele yolunu benimsediğini belirtti.  Koç, "Zor ve meşakkatli bir yola çıkmanın bilinciyle halka hizmet yolunda söyleyecek sözümüz, yapacak işimiz var diyerek milletimize gitme kararı almıştır. Allah’a şükürler olsun ki bu yolda milletimiz Partimizi yalnız bırakmadı. Pandemi kısıtlamalarına ve siyasi konjonktürün ağırlığına rağmen halkımız partimize sahip çıktı ve bir yıl gibi kısa bir sürede tüm il ve ilçe teşkilatlanmasını tamamlayarak seçime girmeye hak kazandı. Milletimizin partimize olan bu olağanüstü teveccühü halkımızın adalete, demokrasiye, özgürlüğe, refaha, huzura ve kardeşliğe olan özlemini göstermektedir. Maalesef Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yılına yaklaşırken ülkemiz her haliyle bir enkaza mahkûm edilmiştir. Mevcut iktidar bu enkazda baskı ve zulüm siyaseti yürüterek ömrünü uzatmaya çalışmaktadır. “Dağlara buğdaylar serpin. Müslüman ülkede kuşlar aç demesinler.” düsturunun şekillendirdiği bir yönetim anlayışından evine ekmek götüremeyen babaların kuytu köşelerde canlarına kıydığı bir ülke haline geldik. Bu utancı yaşaması gerekenler itibardan tasarruf etmeme adına yüzlerce araçla ibadet etmeye gitmektedir. Ülkemiz adeta bir çete cennetine dönüştürülmüş durumda. Başta basın mensupları olmak üzere fikrini beyan eden herkes, yargı yoluyla susturulmaya çalışılırken halkın temsilcisi olan siyasetçiler çetelerin ölüm salvolarına maruz kalmakta ve evleri kurşunlanmaktadır. Siyasi iktidar bundan zerre kadar rahatsızlık duymamaktadır. Üzülerek ifade etmeliyim ki demokrasi adına bir utanç yaşanmaktadır" diye konuştu.

Ülkemiz yönetilmiyor, adeta yuvarlanıyor

Koç, Türkiye’de siyasi, ekonomik ve hukuk krizinin yaşandığına dikkat çekerek, "Halkımıza şunu söylemek istiyorum: ülkemiz yönetilmiyor, adeta yuvarlanıyor. Dış politikadan ekonomiye, hukuktan eğitime kadar ülkeyi büyük bir çöküşe sürükleyen iktidar sorumluluk almamakta ve “dış güçler” teranelerine sığınarak gerçeğin üstünü örtmektedir. Yüzyıllardır barış içerisinde bir arada yaşayan etnik, dinsel ve mezhepsel zenginliğimiz bugün iktidar tarafından tehdit olarak değerlendirilmekte ve iktidar, farklılıklara karşı çatışma dilini kullanmaktadır. Kısaca ülkemiz karanlık bir tünele sürüklenmektedir. Ancak karanlığın biteceği vaktin yakın olduğuna inancımız tamdır. Gelecek güzel günlere olan umudumuz hiç bitmedi. Tünelin ucunda bir ışık görünmektedir.  Halkımızın bize olan teveccühü de bu umudu büyütmektedir. Artık sorunlara çözüm üretemeyen, miadını doldurmuş bu siyasetin sonu gelmiştir. Halkımız farklılıklarımızı ve kırılganlıklarımızı siyasi sermaye olarak kullanmak isteyen, toplumsal çatışmadan beslenen politikaların geleceği inşa etme salahiyetinin olmadığını artık görmektedir. Suni gündemlerle halkı manipüle etmeye çalışan politikaların başarı şansı kalmamıştır. Halkımız hakikati görmüş, korkuları ve tabuları yıkmıştır. Geleceğe emin adımlarla yürümektedir" şeklinde konuştu. 

Yeni bir gelecek inşa edeceğiz

Koç, Gelecek Partisi'nin, yeni bir gelecek inşa etmek için yola çıktığını vurgulayarak, "Adalet, hukuk, özgürlük, demokrasi ve halkın refahı adına yeni sözler söylemek ve yeni bir gelecek inşa etmek isteyen partimiz Türkiye adına önemli kazanımlar ortaya koymuştur. Partimiz temel hak ve özgürlükler temelinde hiç kimseyi ötekileştirmeden, kimseyi dışlamadan, tüm farklılıklarımızla birlikte halkımızın kazanımlarını korumak ve özgür, demokrat, adil, müreffeh bir Türkiye ve dünya için mücadelesini sonuna kadar sürdürecektir. Tüm halkımızı Gelecek Partisi’nde siyaset yapmaya, bu yolda bizimle beraber yürümeye davet ederken, Partimizin bugüne gelmesinde emeği olan, omuz veren, gönül veren, tüm dava arkadaşlarıma ve milletimize şükranlarımı sunarım" ifadelerini kullandı.