İhtiyaçlar gönüllü usta öğreticilerden

Malatya'da Battalgazi Halk Eğitim Müdürlüğüne bağlı usta öğreticiler, depremzedelerin ihtiyaçlarını gidermek için gönüllü olarak, iç çamaşırı, pijama, tişört üretimi yapıyorlar.

İhtiyaçlar gönüllü usta öğreticilerden

6 Şubat tarihli depremlerden en fazla etkilenen illerden olan Malatya’da depremzede gönüllü 17 usta öğretici, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Battalgazi Şehit Oğuzhan Günaydın Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün ortaklaşa olarak hazırlamış olduğu ‘Hayat Boyu Öğrenme Programı’ kapsamında açılan atölyede depremzedelere, iç çamaşırı, pijama, tişört üretimi yapıyorlar. 
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen kumaşlarla Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında görev alan gönüllü usta öğreticiler depremden etkilenen vatandaşlar için Battalgazi ilçesine bağlı Niyazi Mısri Sosyal Bilimler Lisesi Spor Salonuna kurulan atölyede üretim yapılıyor. 

Öğretmenlerimizi fedakarca çalışıyorlar

Depremlerden sonra Mart ayında atölyede üretime başladıklarını belirten Battalgazi Şehit Oğuzhan Günaydın Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cemal Kurhan, depremzede öğreticilerin çadırda kaldıklarını ve fedakarca kendileri gibi depremzedelere üretim yaptıklarını söyledi. Kurhan, “ Depremden hemen sonra mart ayı itibariyle burada atölye yapıldı. Özellikle çadır ve konteyner kentlerde yaşayan vatandaşlarımızın en çok ihtiyacı olan iç çamaşır talepleri vardı. Bakanlığımız kumaş gönderdi biz de bunları üretip çadır ve konteyner kentlerde ihtiyacı olan vatandaşlarımıza dağıtmak için bir çalışma başlattık. Yaklaşık 17 gönüllü öğretmenimiz geldi ilk günden beri burada çalışıyor. Öğretmenlerimizin çoğu depremzede ve çadırlarda kalıyor. Öğretmenlerimizi fedakarca çalışıyorlar” dedi. 

2 bin 600 civarı ürün hazırladık

Üretilen ürünlerin depremzedelere ücretsiz dağıtılacağını belirten Kurhan, “ Çalışmalara mart ayı itibariyle başladık. İhtiyaç olduğu sürece devam ettirmeyi düşünüyoruz. Yaklaşık 15 çeşit ürün yapıyoruz. 2 bin 600 civarı ürün hazırladık bitti. AFAD’a teslim edeceğiz. Depremzedelere ihtiyaç sahiplerine ücretsiz dağıtacağız. Vatandaşlarımızın bu süreçte en fazla iç çamaşırlarına ihtiyaç vardı. Üretimimiz o yönde ağırlık kazanıyor. Bakanlığımız kumaşları ücretsiz olarak gönderiyor bize. Bizde tamamen ücretsiz üretim yapıyoruz. Gönüllü arkadaşlarımız çalışıyor. İhtiyaç var devam etmeyi düşünüyoruz” şeklinde konuştu. 

Ürünler AFAD tarafından dağıtıma gidecek

Şehit Oğuzhan Günaydın Halk Eğitim Merkezine bağlı usta öğretici Perihan Güler, giyim üzerine eğitim veren 17 gönüllü usta öğretici ile projeyi yürüttüklerini ifade etti. Güler, “ 15 yıldır usta öğretici olarak çalışmaktayım. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan ‘Hayat Boyu Öğrenme’ projesi kapsamında gönüllü 17 arkadaş ile birlikte bu projeyi yürütüyoruz. Depremzedelere lazım olan bütün kıyafetler, iç çamaşırı, pijama, eşofman gibi ürünler dikiyoruz. Elimizden gelen her şeyi gönüllü arkadaşlarla birlikte yapmaya çalışıyoruz. Giyim üzerine eğitim veren usta öğreticilerimiz burada. Yaptığımız ürünler AFAD tarafından dağıtıma gidecek” diye konuştu. 

İç çamaşırı, eşofman takımı, tunik dikiyoruz

Gönüllü usta öğretici Nezahet Ekici, depremzedelerin en çok ihtiyaç duyduğu ürünlerinin üretimlerini yaptıklarını ve ellerinden geldiği kadar kendileri gibi depremzedelere yardım etmek istediklerini söyledi. Ekici, “ 6 yıldır usta eğitici olarak çalışıyorum. Gönüllü olarak depremzedelere çamaşır dikiyoruz. İç çamaşırı, eşofman takımı, tunik dikiyoruz. Elimizden geldiğince en çok ihtiyaç olan ürünleri dikiyoruz. Birbirimize destek olmaya çalışıyoruz. Kendimizde depremzedeyiz. Çok zorlu bir süreçten geçtik ve dışarıdan bize çok destek geldi. Bizde elimizden bu geliyor. Cemal hocamız bize destek oldu bizlerde onun vasıtasıyla depremzedelere elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz” dedi.

Faydalı bir şeyler yapabilmek çok güzel

Depremzedelere faydalı olmanın kendilerini mutlu ettiğine vurgu yapan usta öğretici Hülya Saydam, “ Ben böyle bir projede yer aldığım için gurur duyuyorum. Bu projede bize yer verdikleri için çok teşekkür ediyorum. Biz bu işe gönüllü olarak başladık. Depremzedeler için faydalı bir şeyler yapabilmek çok çok daha güzel. Büyük bir gurur bizim için emeği geçenlere ve müdürümüze çok teşekkür ediyorum. İhtiyaç malzemeleri iç çamaşırları, pantolon, tunik, bone, toka yapıyoruz. Bir kumaşı ne kadar değerlendirebilirsek. Bakanlık kumaşlar veriyor bize bizde onları değerlendiriyoruz. Küçücük bir kumaştan bile bir şeyler ortaya çıkardık arkadaşlarımızla birlikte. Faydalı olabildiysek ne mutlu bize” diye konuştu.  

İhtiyaçlar gönüllü usta öğreticilerden