İhalelerin yapın

Malatya'da 2019 yılı birinci dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı. Vali Aydın Baruş, yatırım programı belli olan projelerin gerek ihale gerekse yatırım süreçlerinin bir an önce gerçekleştirilmesi için kurumların acil bir şekilde harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

İhalelerin yapın

Malatya İl Koordinasyon Kurulu 2019 yılı birinci dönem toplantısı Vali Aydın Baruş başkanlığında YİKOB toplantı salonunda yapıldı. Toplantı başlangıcında 2018 yılının değerlendirilmesi yapılarak 8 sektörde yatırımcı kamu kurum ve kuruluşları ve belediyelerde toplamda 531 proje üzerinde çalışma yapıldığı kaydedildi. Genel olarak 531 projenin tutarı 5 Milyar 847 milyon olarak açıklanırken 1 Milyar 609 Milyon TL ödenekten 1 Milyar 312 milyon ile yüzde 82 oranında fiziki gerçekleşme sağlandığı belirtildi.

2019 YATIRIM ÖDENEGİ AÇIKLANMADI

Vali Baruş, “Bu toplantının amacı ilimizde Bölge Müdürlüklerimiz, İl Müdürlüklerimiz tarafından yürütülen, belediyelerimiz tarafından yürütülen yatırım çalışmalarının koordinasyon ve işbirliği içerisinde gerçekleştirilmesini sağlamaktır. Çalışmalarında milletimizin hayrına ve insanlarımızın en güzel istifadesine sunulmak üzere çalışmalar ortaya koymak, öncelikle ilimizde 2018 yılında yatırım çalışmalarının genel bir değerlendirmesini yapmaktır. 2019 yılı yatırım hakkında ödenekler belli olmadığı için henüz 2019 yılı yatırımları üzerinde detaylı bir görüşme olmayacaktır. Yatırım programınız belli olur olmaz bir an önce yapılacak çalışmaların ihale hazırlıklarını tamamlayıp ihalesini gerçekleştirip işe koyulmak istiyoruz. Bir problem olduğu taktirde lütfen valilik makamını bilgilendirin bu çalışmaların en güzel şekilde neticelendirmesi için elimizden geleni yapalım” diye konuştu.

MALATYA HALKINA LAYIK HİZMETLER SUNALIM

Vali Baruş, “Bundan sonraki toplantılarımızda da eğitim ve sağlık sektöründeki yatırımları da görmek istiyoruz. Buna göre hazırlık çalışmaları yapılırsa iyi olur. 2019 yılı yatırım programı belli olduğunda herkes, ilgili görevli arkadaşlarımız hemen çalışmalarının hazırlıklarına başlayıp ihalelerini gerçekleştirsinler. 2019 yılında bize verilen ödenekler çerçevesinde sizlerle birlikte en verimli çalışacağımız yıllardan birisi olsun. Sizlerden ricam arkadaşlar koordinasyon gerektiği takdire hiç çekinmeden bizlere ulaşabilirsiniz.  Burada önemli olan elbirliğiyle işbirliğiyle Malatya Halkının layık olduğu en güzel hizmeti mevcut kaynaklar bize sağlanan kaynaklar muvacenesinde olalım. Bu duyarlılıkta olursak birlikte çalıştığımız arkadaşları da bu motivasyonda tutarsak inşallah 2019 yılı umduğumuz beklediğimiz gibi bir yıl olur” dedi. Koordinasyon toplantısında Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk başta olmak üzere Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Nogay söz alarak yatırımcı kurum temsilcilerine sorular yönelttiler. Genel Sekreter Cemal Nogay, yatırımcı kuruluşlardan proje hazırlama aşamasında birlikte çalışmanın önemine değinerek, aynı projelere eş zamanlı başlamanın hem zaman hem de finansman açılardan verimli olacağını ifade ederek istişare halinde çalışmanın önemine değindi.