İdlip'e insani yardım

İyilik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İYİLİK-DER) Malatya Temsilciliği, Suriye'nin İdlip bölgesindeki sel felaketinin vurduğu 50 bin kişinin yaşadığı çadır kentte yaşamını sürdüren ihtiyaç sahiplerine, hayırseverlerin yardımlarıyla toplanan 225 bin TL değerindeki içinde yiyecek ve giyecek gibi ihtiyaç maddelerinin bulunduğu 1 tır insani yardım malzemesi gönderdi.

İdlip'e insani yardım

İYİLİK-DER Malatya Temsilciliği tarafından, Suriye'nin İdlip bölgesindeki çadır kentte yaşamını sürdüren ihtiyaç sahiplerine, içerisinde 13 çeşit farklı besin maddesinin bulunduğu; 400 gıda kolisi, 325 battaniye, 400 paket sabun, 2 bin adet muhtelif giyim eşyası, yaklaşık 15 adet yatak, yorgan, yastık, bin 150 çift ayakkabı bulunan bir tır yapılan açıklama sonrası dualarla İdlip'e doğru yola çıktı.

225 bin TL değerinde yardım

İYİLİK-DER Malatya Temsilciliği'nde düzenlenen uğurlama programında gazetemize konuşan İYİLİK-DER Malatya Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Karaçor, Malatya İyilik-Der, olarak ocak ayı içerinde bir tır yardım gönderdik, bu ikinci tır yardımı İdlip'e göndereceklerini belirterek, "Sel bölgesinin vurduğu 50 bin insanın yaşadığı sel felaketinin vurduğu çadır kentte bölgeye yardım ulaştırmayı arzu ediyoruz. Malatyalı kardeşlerimizin yardımıyla topladığımız 225 bin TL değerindeki yardımı İdlip bölgesindeki kırsala geçireceğiz. Rabbim infak eden kardeşlerimizden razı olsun. 8 yıldır devam eden bu savaş sürecinde kardeşlerimize yaklaşık 300 tır yardımı belirli aralıklarla periyodik şekilde ulaştırmaya çalıştık. Devletlerin yapacağı şeyler var. Sivil toplum kuruluşlarının yapacağı ve fert olarak yapacağımız yardımlar var. İnşallah rabbimizin katında bir mazeretimiz olur ümidiyle bir çok genç kardeşimiz de emekleriyle yardım etmeye gayret ediyorlar. Allah herkesin yaptığı yardımı kabul etsin inşallah. Bu drama maruz kalan kardeşlerimizin acısının son bulduğu günler yaşatsın inşallah" ifadesini kullandı.