Hububatta fiyat beklentiyi karşılamadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) buğday alım fiyatını desteklemeler dahil, ton başına 9 bin 250 lira, arpa alım fiyatını ise 7 bin 500 lira olarak açıkladı.

Hububatta fiyat beklentiyi karşılamadı

Malatya Ziraat Odaları Koordinatörü Yunus Kılınç, 'Açıklanan fiyatlar yeterli değil ama bu sene ürün bol olduğu için maliyetleri kurtarıyor' dedi.

Ürün bolluğu çiftçileri kurtarıyor

Hububatta yeni hasat sezonunun başlamasıyla beraber çiftçinin dört gözle beklediği buğday ve arpa taban fiyatını Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, yeni kabine toplantısının hemen ardından buğday ve arpa alım fiyatlarını da açıkladı. Erdoğan, TMO’nun buğday alım fiyatını ton başına 9 bin 250 lira, arpa alım fiyatını ise 7 bin 500 lira olarak açıkladı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Malatya Ziraat Odaları Koordinatörü ve Yazıhan Ziraat Odası Başkanı Yunus Kılınç, açıklanan fiyatların beklentilerini karşılamadığını ancak ürün bolluğunun çiftçileri kurtardığını söyledi.

On bin liranın üzerinde bekliyorduk

‘Bu yıl ürün gayet bol, geçmiş yıllardaki gibi ürün az olsaydı bu fiyatlar maliyetleri kurtarmazdı diyen’ Kılınç, "Şu anda buğday miktarı az olmuş olsaydı bu fiyat çiftçiye zarar ettirirdi. Şu anda da fiyatları yeterli görmüyoruz. Buğday fiyatını 10 bin liranın üzerinde bekliyorduk.  Şu anda desteklemelerle birlikte 9.250 liraya geliyor. Biz buğday ekimini yaparken maliyetlerimiz çok yüksekti. Mazot 28 liraydı,  gübrenin torbası 900 liraydı.  O maliyetleri karşısına baktığında üretici kazanamıyor. Allah'tan mahsul güzelde kurtarıyor. Tahıl yağış kaynaklı bol olmasaydı çiftçi zarar ederdi" şeklinde konuştu.