Hızlı trene gidiyoruz

Malatya'da yıllardır konuşulan ancak bir türlü sonuçlandırılamayan 'Hızlı Tren Projesi' için kısmi de olsa ilk adım atıldı. Malatya-Sivas arası aktarmalı hızlı tren ilk seferine çıktı. Malatyalılar, Sivas'a kadar tren ile gidip oradan hızlı trene binecek! Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar, 'Sivas ve Erzincan gibi küçük şehirlere hızlı tren seferi yapılırken büyükşehir olan Malatya'da neden hızlı tren yok. Hızlı trene götüren 'yavaş tren' seferi arttırıldığı için Malatya hizmet almış oldu. Vay Malatyam, hizmetlere doyamıyoruz' diyerek Malatya'nın sahipsiz kaldığına dikkat çektiler.

Hızlı trene gidiyoruz

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları, Malatya-Sivas Bölgesel Treni seferlerine başladı. Malatya’yı hızlı trenle Ankara ve İstanbul’a bağlayacak olan aynı zamanda Malatya-Ankara arası seyahat süresini yarı yarıya düşürecek. 262 koltuk kapasitesine sahip Bölgesel Tren, Malatya-Sivas arasını 3 saat 40 dakikaya düşürürken 7 istasyonda yolcularıyla buluşacak. Malatya'dan hareket edecek tren ile Malatyalı vatandaşlar Sivas üzerinden Ankara'ya hızlı tren ile gidecek.

Taşıma ile Sivas hızlı trene bağlanıyoruz 

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Taşımacılık Genel Müdürlüğü, 20 Haziran’dan itibaren Malatyalı yolcuları Sivas üzerinden Ankara’ya hızlı trenle taşıması kentte tepkiye yol açtı. Malatyalı yolcular, önce Sivas’a gidecek, Sivas’ta bir süre bekleyecek ardından da hızlı trenle Ankara’ya gidecek olması vatandaşların kafasında soru işareti bıraktı. Sosyal medyadan; Malatya'yı Sivas üzerinden hızlı trenle ile buluşturan Malatya-Sivas bölgesel treni ilk seferi uğurlama törenine tepki gösteren Malatyalılar, “2011 yılında verilen hızlı tren müjdesinin üzerinden 12 yıl geçmesine rağmen gelinen noktada çalışma dahi başlatılmamasının üzücü olduğunu vurgulayarak, “Hızlı tren Sivas'ta, bizimle alakalı pek olumlu bir durum değil. Hızlı tren gelmemiş biz hızlı trene gidiyoruz. Malatya Malatya olalı böyle bir hizmet görmedi. Önce buradan trenle Sivas’a gidiyorsun, oradan hızlı tren ile Ankara ya gideceksin. Hani hızlı tren direkt Ankara’dan Malatya’ya kadar gelecekti. Bu işte bir gariplik var. Sivas’ta Hızlı Tren var. Malatya Büyükşehir ama Malatya’da yok. Taşıma ile Sivas hızlı trene bağlanıyoruz. Yüzyılın projesi” yorumlarında bulundular.