Hiç yoktan iyi

SSK, Bağ-Kur ve memur emeklisine yapılan yüzde 6,5'lik zammı değerlendiren Tüm İşçi Emekliler Dul ve Yetimler Derneği (TÜMİŞDER), Malatya Şube Başkanı Mehmet Tangüner, yüzde15 civarında bir zam talep ettiklerini belirterek, 'Biz biraz daha fazla bekliyorduk. Yüzde 6,5 verdiler. Biz bundan da memnunuz. Tabi hükümetin fazla bir imkanı olmadığı için veremediler. Hiç yoktan iyidir' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Hiç yoktan iyi

Dernek binasında, 2020 yılında emekli maaşlarına yapılan zam oranıyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Tangüner, yüzde15 civarında bir zam talep ettiklerini, verilen yüzde 6,5'lik zammın yeterli olmadığını söyledi. Tangüner,  “Biz yüzde15 civarında bir zam talep ediyorduk. Fakat  % 6,5 civarında bir zam verildi. Bunun 1 veya 1,5'ğu ek ödemeyle artırılarak, yüzde 6,5 oldu. Malumunuz üzere biz daha önce fatura parası alıyorduk. Hükümet kaldırdı. Ek ödeme olarak, bize ödendi. Derneklerin talebi, yüzde 4 olarak yüzde 8 ila yüzde 10 arası bir zam verilmesi. Eğer yüzde 8  yüzde 10'a arası yükselmiş olurdu. Fakat yüzde 6,5 verildi. Biz bundan da memnunuz. Ücretlerimiz düşük olduğundan fazla fark etmiyor. Bazı arkadaşlarımız 5 bin lira maaş alan arkadaşımız 350-400 lira zam aldılar, 800 lira bir emeklimizde 48 - 50 lira zam aldı. 50 lirayla bu zamanda ne yapabilirsin. Bir kilo et parası. Biz biraz daha fazla bekliyorduk. Tabi hükümetin fazla bir imkanı olmadığı için veremediler. Hiç yoktan iyidir" diye konuştu. 

Sosyal konuta başvursunlar

Cumhurbaşkanlığın talimatıyla Türkiye genelinde yapılacak 100 bin konut ile ilgili de konuşan Tangüner, "Malatya için bize yazı geldi. Her sene 1000 tane yapılacak. Eğer ihtiyaç fazla olursa bunu değerlendirecekler. Emeklileri ayırt edecekler. Yani bu müracaat yapıldıktan sonra. Kaç bin emekli, kaç bin dar gelirli var. Bunun hesabını yaptıktan sonra müracaatlara göre değerlendirip,  çoğaltabilirler. Benim arkadaşa tavsiyem 2+1ler için 500 lira bir teminat talebi, 3+1'ler için bin lira,bunun iyi tarafı sabit fiyat. Diyelim ki, 20 sene 240 ay evlerde herhangi bir artış olmayacak. Taksitlerde fakat Yeşiltepe bölgesinde kentsel dönüşüm var. Burada artan evleri emekli ve dar gelirliye verecekler. Fakat burada aldığımız %6,5'lik zammı ekleyecekler. İkinci ayda  %5 veya 6 zam aldık. Bunu da ekleyecekler. Yani 20 sene sonra 160 bin liralık bir ev 250 bin lirayı bulur. Onun için emekli arkadaşlarımızın Cumhurbaşkanlığımızın talimatıyla verilen evlerin durumunu değerlendirsinler. Onları tavsiye ediyoruz. Arkadaşların karı olur. Belki üç beş sene fazla verecekler ama bu para sabit olduğu için mutlaka bu para değer kaybeder haliyle arkadaşlar kara geçecek. Bize bundan 3 5 yıl önce kayıt olanların kayıt olanların hakkı ölmedi. Bundan yararlanabilirler. Sadece bankadan bir form alıp, teminat yatırılacak" şeklinde konuştu.