Hesabı kimden sorulacak

6 Şubat'ta yaşanan depremlerde hasar alan Yeşilyurt ilçesi Tecde Mahallesinde bulunan 36 daireli bir site, hasar tespitinde orta hasarlı olarak tespit edildi. Ancak bina ile ilgili herhangi bir işlem yapılmadan binanın elektrikleri, elektrik firması tarafından kesilip abonelikleri iptal edildi.

Hesabı kimden sorulacak

Binalarını güçlendirip oturmak isteyen site sakinleri, eşyaları çıkarılmadan kesilen elektrikten dolayı hiçbir işlem yapamadıklarını ve bu durumun kendilerini mağdur ettiği öne sürdüler. Duruma tepki gösteren site sakinleri, sorunlarının biran önce çözüme kavuşması için gittikleri yetkilerden istedikleri cevabı alamadıkları gibi bütün kapıların kendilerine kapandığını iddia ettiler. 

Abonelikler habersiz iptal edildi 

6 Şubat'ta yaşanan depremlerde ağır hasar alan Malatya'da, bir çok yapı yıkıldı yada ağır hasar aldı. Depremler sonrası Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan hasar tespit sonuçlarına göre kent genelinde 2 bin 500 bina orta hasarlı ve güçlendirilebilecek durumda. 2020 yılında yapılan Yeşilyurt ilçesi Tecde Mahallesi Damlacık Sokakta bulunan 36 daireli Şehzade Sitesi Konakları, güçlendirilebilir kararı verilmesine rağmen, elektrik firması tarafından sitenin elektrikleri kesilerek, abonelikleri iptal edildiği iddia edildi.

Muhatap bulamıyoruz

Siteye güçlendirilme yapmak isteyen site sakinleri, elektrik olmadığı için hiçbir çalışma yapamadıklarını ifade ettiler.Çevrelerinde birçok ağır ve orta hasarlı binaların bulunduğunu ancak bunların arasında kendi binalarındaki elektriklerin kesilmesine anlam veremediklerini belirten bina sakinleri, duruma itiraz etmek ve elektriklerin açılması için başvurdukları Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve elektrik firmasından dönüş alamayınca duruma tepki göstererek yetkililerden yardım istedi.