Herkes 04:30'dan itibaren ne yaptı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde büyük yıkıma uğrayan Malatya'da, 'Yerinde Dönüşüm Projesi' kapsamında yapılacak yeni iş yerlerinin ilk temel atma törenine katıldı. Özhaseki, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yöneticilere, herkese 04:30'dan itibaren ne yaptığını sorduğunu ifade etti.

Herkes 04:30'dan itibaren ne yaptı

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerinin etkilediği Malatya'da, binlerce iş yeri yıkıldı ve ağır hasar aldı.Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bankanlığı tarafından başlatılan 'Yerinde Dönüşüm Projesi' kapsamında çarşı merkezine yapılacak yeni iş yerlerinin projesi belli oldu. Projenin belirlenmesinin ardından çalışmalara başlanılan kentte ilk temel atma töreni Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Balanı Mehmet Özhasaki'nin katılımıyla gerçekleşti.

Depremden sonraki ilk toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın deprem hakkında bütün idarecilere deprem sonrası ne yaptığını sorduğunu belirten Özhaseki şu ifadeleri kullandı; "Herkes 04:30’dan itibaren ne yaptı? Anlatın dediler. Saat 04:17’de deprem olmuş. Cumhurbaşkanımıza haber verilmiş. Telefonun başına geçmiş ve sırayla valilerimizi arıyor. Durum nedir anlamaya çalışıyor ve bakanlarımızı, valilerimizi, kaymakamlarımızı göndermeleri için talimat veriyor gece 04:17’den itibaren.
O dönemde ben naçizane AK Parti'de yerel yönetimlerden sorumluydum. En yakın belediyeler, her bir tarafa görevlendirilerek, ellerinde ne varsa göndermeye çalıştı."