Her şeyimiz şeffaf

Geçtiğimiz hafta Tarihi Yeşilyurt Konaklarında çekimi gerçekleştirilen Masterchef Türkiye Yarışması için Yeşilyurt Belediyesi'nin yüklü miktarda ödeme yaptığı iddia edildi. Yeşilyurt Belediye Meclisi Eylül Ayı II. Oturum Toplantısı'nda iddialara yanıt veren Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, abartılan bir rakamda ödeme yapmadıklarını sadece uçak ücretini ödediklerini söyledi. Çınar, 'Kim ne iddia ediyorsa o iddiasını ortaya koysun. Bizim her şeyimiz şeffaf ve zaten denetlenebilir bir durumda. Ama bizim Malatya maalesef lafı sözü bol bir il, gerçeği de öğrenmeden oradan oraya fısıltı gazetesi gibi laf getirip götürmeyi de seviyorlar' dedi.

Her şeyimiz şeffaf

Yeşilyurt Belediye Meclisi Eylül Ayı II. Oturum Toplantısı Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar başkanlığında gerçekleştirildi. Yeşilyurt Belediyesi Gedik Kültür Merkezi Toplantı Salonunda Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar gerçekleşen toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Mazeret dilekçelerinin meclis üyelerinin bilgilerine sunulmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Ödenen rakam 845.00 + KDV mi?

Gündem maddelerine geçilmeden söz alan CHP Yeşilyurt Meclis Üyesi Günnur Tabel, geçtiğimiz hafta Tarihi Yeşilyurt Konaklarında çekimi gerçekleştirilen Masterchef Türkiye Yarışması için yüklü miktarda ödeme yapıldığı iddialarına ilişkin yazılı soru önergesi verdi. Tabel, yaptığı açıklamada; “Yeşilyurt Belediyesi Meclisi'ne 12/09/2022 Masterchef’in Malatya Yeşilyurt’a gelmesini ve tanıtımını önemli buluyoruz, tabiki gelmesi tanıtımını yapması çok güzel ancak bunun birde arka planı vardır. Biz meclis üyeleri olarak bu programın yapılacağını, kaç lira ödeneceğini bilmiyorduk Oysa Malatya tanıtım günleri için meclisten karar çıkıyor ve bütçesini tahminen de olsa öğreniyorduk. Bizim duyumlarımıza göre 845.00 + KDV gibi bir ücret ödenmiş, bunun yarısı İŞGEM yarısı belediye tarafından ödenmiş. Kaldıki, bu hayat pahalılığında insanlar çocuklarına defter alamıyorken sırf reklam olsun diye bu kadar para harcamak hangi vicdana sığar. Sayenizde Yeşilyurt artık hem Türkiye’nin hem Avrupa’nın tanıdığı bir ilçe oldu, daha reklama gerek yok, bu amaçla; Masterchef programına belediye ve İŞGEM ne kadar ödedi?” diye sordu.

Laf getirip götürmeyi seviyorlar

İddialara yanıt veren Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, masterchef programının şuanda gastronomi ile ilgili Türkiye’nin en iyi programı olduğunu belirterek, “Haliyle şehirlerde bir takım organizasyonu ve çekimleri var. Çekimler sırasında da haliyle gelip o şehirlerde kalıyorlar. O şehrin tarihi, kültürel ve özellikle gastronomisi ile ilgili çalışmaları var. Bunlar gelirken de mutlaka ufak tefek bütçeleri var. Ama şuna bakmak lazım bu bütçelerle ilgili şehre katkısı, şehrin tanıtımı, şehrin var olan dinamiklerinin ortaya çıkması, şehrin hareketliliğini ortaya çıkarması ve bu anlamdaki turizm gücüne güç katıyor mu katmıyor mu bir kere ona bakmak lazım. İkincisi herkes bir şey söylüyor. Yani şöyle biz masterchef ile ilgili sayın valimiz Batman’da benzer bir organizasyonu yapmış. Çok güzel ve başarılı bir şekilde bu organizasyonu gerçekleştirmiş. Bu ekip 5 kişi 10 kişiden oluşan bir ekipte değil. Yaklaşık 200 kişilik bir organizasyon. Ve burada kendileri kalmadılar. Sabah kendi özel uçaklarıyla geldiler ve tekrardan akşam yine kendi özel uçaklarıyla geri döndüler. Biz sadece uçak bedellerini verdik. Onun dışında da onların almış olduğu bir ücrette yok. Bu uçak bedellerini de yine kalkınma ajansı, Malatyalı restoran işletmecileri, Malatyalı aşçılardan büyük bir kısmını da aldık zaten. Böyle abartılan bir rakam yok. Kim ne iddia ediyorsa o iddiasını ortaya koysun. Bizim her şeyimiz şeffaf ve zaten denetlenebilir bir durumdayız, bir sıkıntı yok. Ama bizim Malatya maalesef lafı sözü bol bir il, gerçeği de öğrenmeden oradan oraya fısıltı gazetesi gibi laf getirip götürmeyi de seviyorlar arkadaşlar. Siz onlara itibar etmeyin” diyerek serzenişte bulundu.