Hep sahadayız

AK Parti Malatya Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci, teşkilat olarak her zaman sahada olduklarını belirterek, vatandaşlara yapılan hizmetleri anlattıklarını, dertleriyle dertlendiklerini söyledi. Kahveci, 'Biz hep sahadayız, insanların gönüllerine dokunuyoruz, hizmetlerimizi, yatırımlarımızı, yaptıklarımızı anlatıyoruz. Bu ülke için gecesini gündüzüne katan Cumhurbaşkanımız var ve bizde Battalgazi nezdinde bu emaneti koruma derdinde olmamız gerektiğine inanıyorum' dedi.

Hep sahadayız

AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci, beraberinde Tanıtım ve Medyadan sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Şule Özkan, Yönetim Kurulu Üyeleri Nurettin Dağ ve Nevzat Hakverdi ile birlikte gazetemizi ziyaret etti. Ziyarette, Battalgazi ilçesinde yapılan yatırımlar ve parti çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Kahveci, Battalgazi ilçe teşkilatı olarak, sahada vatandaşlarla sıkça bir araya gelineceğini ifade ederek, vatandaşların, gönüllerine dokunacaklarını söyledi. Kahveci, Battalgazi ilçesine yapımı devem eden ve yapılması planlanan hizmetlerle birlikte ilçenin çehresinin değişeceğini söyledi. 

Hizmetleri topluma anlatmalıyız

'Yapılan hizmetleri topluma anlatmalıyız' diyen Kahveci, "Sahada olmamız lazım, insanlara dokunmamız lazım. İnsanların gönüllerine girmemiz, insanlara yardımcı olmamız lazım. Bugün parti ile var olduysak, partinin yaptığı çalışmaları topluma iyi anlatmamız lazım. Allah için nerden nereye geldiğimizi anlatmalıyız. Biz şahsen ve teşkilat olarak insanlara yüzde 100 dokunuyoruz dersek yalan olur. Buraya bir iş gibi bakmıyorum. İşim, ticaretim var. Teşkilata geldikten sonra işimi unuttum, tüm mesaimizi Battalgazi'mize harcıyoruz. Niye? vebal olarak görüyoruz. Bize burayı emanet eden, gecesini gündüzünü katan Cumhurbaşkanımız var, Battalgazi nezdinde emaneti koruma derdinde olmamız gerektiğine inanıyorum. Gücümüzün yettiğini yapalım, gücümüzün yetmediği şeylerde rabbim bizleri sorumlu tutmaz. Gücümüzün yettiği noktada Battalgazi nezdinde insanlara dokunarak, çözülmesi gereken sorunlarda elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Battalgazi partiye değer veren yüzde 80 oranında insanların yaşadığı bir yer.  Görev noktasında ne yapsak azdır. İnşallah bu desteğe, güvene layık olmaya çalışıyoruz.  Battalgazi teşkilatını dokunma gayretinde çaba sarf eden teşkilat olarak görüyorum" diye konuştu.

Battalgazi'de nüfus tekrar artışa geçecek

Battalgazi ilçesine yapımı devem eden ve yapılması planlanan hizmetlerle birlikte ilçedeki göçün azalacağını inandığını söyleyen Kahveci,  "2014 yılında Malatya Büyükşehir olunca Battalgazi'nin nüfusu 309 bindi. 6 yıl geçti, 303 bine düşmüşüz. Yeşilyurt bölgesi bu süreçte nüfusunu yaklaşık 35 bin artırdı.  Bu artışta kamu kurumlarının olması bir etkendir. En büyük etken, fiziki yapılar noktasında imar sorunları. Battalgazi, insanların yıllara dayalı şehrin ilk kurulduğu yerleri barındırıyor.  Yeşilyurt gibi direk imara açık, büyüme sağlayan bir yer değil. İnşallah Osman başkanla birlikte hem kurumların Battalgazi'de gitmemesi hem de nüfusun gitmemesi için bir çaba içerisindeyiz. Bunun için Orduzu ve Hanımınçiftliği'nde imar çalışması var, neticelenirse güzel bir şey olur.  Depremle birlikte kentsel dönüşüme yönelik çalışmalar ivme kazandıracak. Şehit Fevzi Mahallesi kentsel dönüşüme tabi tutuldu. Gelincik Tepesi ve Battalgazi bölgesindeki yapılan konutlarla birlikte nüfusun artacağını umuyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yeri uygun değildi.  Taşınması noktasında belediyemiz kendilerine yer tahsis etti.  Biz kamu kurumlarını Battalgazi bölgesinde konumlandırırsak, cazibesi artacak. Bununla birlikte Allah nasip ederse Karayollarının yerini bölgeye yakışır bir yaşam alanı olacak şekilde dizayn edilecek.  Derme Deresi, Millet Bahçesi'nin Battalgazi bölgesinde olması güzel bir hizmet olacak. Bazen tepki de alsak, belediyenin ön gördüğü villalar Battalgazi'de. Çünkü insanlara yaşam alanı açmazsanız, insanlar kendileri bulur gider. Çınar Park, genişletilecek.  Buraların tamamlanmasıyla birlikte Battalgazi'de de nüfusun tekrar artışa geçeceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Sandık bazlı çalışmaya önem veriyoruz

Kahveci, Ak Parti Battalgazi İlçe teşkilatı olarak her zaman seçime hazır olduklarını anlatarak, "Seçim bitince 1 ay geçmeden sanki seçim varmış gibi çalışmalarımıza başlıyoruz. Şuan 2023'e hazırlık noktasında mahalle başkanlarımızla sandık sandık çalışma yapıyoruz. Battalgazi ilçesinde 623 sandık var. Geçmiş seçim sonuçlarını karşılaştırıyoruz. Sandık bazlı çalışmaya önem veriyoruz. Nerede kaybetmişsek o bölgelere biraz daha yoğunluk göstereceğiz. Sandık görevlilerini eğitim tabi tutma noktasında çalışmamız olacak. Şubat ayının sonunda programımız bitecek. Muhtarlarla başlattığımız toplantılar var. 103 mahallemiz var. 25'er şekilde, muhtarlarımızın sorun ve problemlerini dinliyoruz. İl Başkanımız veya il başkan yardımcılarımızdan, sayın vekillerimizden, belediye başkan yardımcılarıyla birlikte misafir ediyoruz. Sorunu, problemi alıyoruz, çözümü noktasında elimizde geleni gösteriyoruz. Şu ana kadar 2 grup muhtarımızı misafir ettik. Diğerlerini de misafir edeceğiz. Bırakmayacağız, 2 ay sonra dönüşümlü hale getireceğiz" dedi. 

100 bin olması lazım

Kahveci, üye seferliği ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı; "Üye seferberliği başladığımız zaman bizim Battalgazi ilçesinde 43 bin üyemiz vardı. Biz üye seferberliği başlattığımızda her bölgenin nüfusun yüzde 25 olması noktası bir çaba sarf etmemizi istendi.  Mahalle başkanlarımızın çabalarıyla bugün 51 bin üye sayısına ulaştık. Battalgazi için yeterli görmüyorum. Yüzde 25'e ulaştık. Battalgazi'de 50 bin üye az. Çünkü biz son yerel seçimde 146 bin insandan oy almışız. Bu rakamın 100 bin olması lazım. Biz yüzde 25 çıtamızı doldurduk. Halen günlük gelip üye olan vatandaşlarımız var." Haber-Foto: Hanifi Evren-Nevzat Kanar