Hemşehriler adayları ağırladı

Malatya'da bulunan hemşeri dernekleri tarafından organize edilen programda AK Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile Yeşilyurt Belediye Başkanı ve adayı Mehmet Çınar, vatandaşlar ile buluştu.

Hemşehriler adayları ağırladı

Malatya’daki Hemşehri Dernekleri Platformu tarafından düzenlenen ‘Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik’ programında ensar-muhacir vurgusu yapıldı. Kentteki bir restoranda gerçekleştirilen programa Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Selahattin Gürkan, AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan adayı ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, kentte faaliyet gösteren dernekler, STK’lar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Malatya’daki hemşehri dernekleri adına açılış konuşmasını yapan Diyarbakırlı işadamı İzzettin Ergün, göç olgusunun eski çağlardan beri süre geldiğini hatırlatarak, “İnsanlar, hayatlarını devam ettirmek, rızıklarını kazanmak ve çeşitli konularda kendilerini geliştirmek için bir yerden bir yerlere göç etmektedir. İslamiyet’in yayılmasında Peygamber Efendimizin (sav.) Mekke’den Medine’ye göç etmesi, yan hicret önemli bir dönüm noktasıdır. Bu açıdan hicret edenlerin en hayırlısı Peygamber Efendimizdir (sav.) Bizde onun yolunda gitmeye çalışanlardanız. Bu akşam burada yaşan derneklerin hemşerileri ile birlikte bulunuyoruz. Göç etmenin çeşitli zorlukları olduğu gibi, kazanımları da bulunmaktadır. En güzeli hiç kuşkusuz muhacir ile Ensar arasında kurulmuş olan dostluk kardeşlik ve beraberlik köprüsüdür. Burada çeşitli şehirlerden gelmiş olan insanlar Malatya çatısı altında bir araya gelmiştir. Malatya’nın ensarlığına karşı muhacir olarak karşılık vermiştir. Bu kardeşliğin, birlik ve beraberliğin devam etmesi açısından söz etme olgusunun tüm aktörlerinin bir araya sık sık gelmesi, kazanımlarını arttırması görmeyi istediğimiz bir tablodur” dedi.

“DEVLET ADALETTİR” DEMİŞTİR

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, Dünyanın da gelip geçici bir göç mekanı olduğunu dile getirdi. Gürkan, “Bu anlamda baktığımda hepimiz bulunduğumuz yerde hakkı, hukuku, adaleti ve insani ilişkileri yerine getirebiliyoruz. Bunun hesabını yapmamız lazım. Allah’ın insanlara Farz-ı Ayn görevleri vardır. İnsanın nefsine karşı görevi, haramı helali bilmesi, kendi anne ve babasına karşı sorumluluğu vardır, kendi çocuklarına karşı sorumluluğu vardır. Akrabalarına, komşularına karşı sorumlulukları vardır. İçinde yaşadığı toplum ve topraklar karşı sorumluluğu vardır. Sizler kendi memleketlerinizi bırakıp Malatya’ya geldiniz. Geçim sıkıntısı, aile arasındaki kavgalar, işsizlik gibi sorunlarla karşılaşanlar veya her ne sorunla karşılaşmışsa Malatya’ya gelmiş. Artık Malatya havasını teneffüs ettikten sonra buradaki topluma ve topraklara karşı bir sorumluluk üstlendik. Muhacir ve Ensar ilişkileri önemli. Devlet yönetiminde adalet esastır. Hz. Ali’ye sorduklarında devlet nedir dediğinde, “Devlet Adalettir” demiştir. Hangi görüşe, hangi inanca mensup olduğu önemli değil. Devlet adalet üzeredir. Bizler belediyeler olarak adil ve adaletli olmak zorundayız” ifadelerinde bulundu.

BELEDİYELER TOPLUMUN ÇÖZÜM KAPISI

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ise, “Arkadaşımızın ifade ettiği gibi bizler Ensar’ız, bizler her zaman Ensar’ız. Çünkü belediyeler hacet kapısı, belediyeler toplumun çözüm kapısı, sorunların halledildiği, kültürel, sosyal anlamda gönül belediyeciliği ile çalışmaların ortaya konduğu, çözümlerin üretildiği ve birlikte hareket edildiği kurumların başında geliyoruz. Bizlerin de amacı böyle toplulukları, böyle güzel günlerde bir araya getirmek, birlikte yaşamı tesis etmek. Ortak sevdamız olan memleketleri ortaya çıkartmak ve bölgelerde herkesin kendi alanında mutlu olabileceği çalışma alanları düzenlemek. Geçmişte ayrımlar vardı ama sonuçta hepimiz burada yaşıyoruz, burada yiyip içiyoruz, bir kısmımız burada doğdu ama burada iletişimimiz var, bir arya geliyoruz, sorunları bir araya getirip birlikte çözme erdemini gösteriyoruz. O yüzden biz buralıyız, Malatyalıyız. Amacımız Türkiye çatısı altında burada yerelde birbirimize sahiplik etmek, birbirimize destek olmak, birbirimizi her alanda ihtiyaç duyulan yerde desteklemek. Bizim de yerel de amacımız, hedefimiz bu. Bunun için de gayret gösteriyoruz. Yapılan tüm çalışmalarımızda da insanları bir arada tutuma, birlikteliği tesis etme çabasıdır” şeklinde konuştu. Programının organizasyonunda büyük emeği geçen Ümit Ergün ile Şükrü Özman’a ise katılımcılar teşekkür ettiler.