Hedef turizmi canlandırmak

Turizminin canlanması kapsamında Malatyaya ziyaret gerçekleştiren Antalya Kuaförler ve Manikürcüler Odası Başkanı Demir, doğuya karşı olumsuz algıların kırılması noktasında önemli adımlar attıklarını söyledi.

Hedef turizmi canlandırmak

Turizminin canlanması kapsamında Malatyaya ziyaret gerçekleştiren Antalya Kuaförler ve Manikürcüler Odası Başkanı Demir, doğuya karşı olumsuz algıların kırılması noktasında önemli adımlar attıklarını söyledi.
Antalya Kuaförler ve Manikürcüler Odasına bağlı 40 kişilik bir grup Malatya'yı tanımak ve tanıtmak amacıyla kente geldiler. Kentteki esnaflardan alış veriş yapan grup, amaçlarının Malatya ekonomisine katkı sağlamak olduğunu kaydettiler. 
Esnafa can vermek için alış veriş yapacağız
Batı şehirlerinde yaşayan insanların Doğu illerini farklı gördüğüne vurgu yapan Oda Başkanı Tolgahan Demir, bu algının kırılmasını için Doğu'daki şehirleri ziyaret ettiklerini belirtti. Demir, “Malatya'yı ziyaretimizin en baştaki sebebi başkanımızla olan iyi ilişkilerimiz Dolayısıyla Malatya turizmi katkı sunma noktasında destek olmamız. Esnafa can vermek için alış veriş yapacağız. Başkanımızda o sevgiyi gördüğümüz için bugün buradayız. 40 kişinin üzerinde bir kafileyiz ilerleyen süreçte daha çok reklamını yapacaklar. Doğu da bir takım algılar var. Buraya ne kadar çok insan gelirse o aklıdaki soru işaretlerinin hepsi kalkacak. Biz gönül rahatlığıyla geldik.   Bir tur organizasyonu düzenledik. Hatay çıkışlı başladık. Antep, Urfa, Mardin, Diyarbakır, Tunceli, Diyarbakır, Adıyaman ve finali Malatya da yaptık. Yaklaşık 8 günlük bir tur her yere olabildiğince bir gün sığdırmaya çalışıyoruz. Bir gün içerisinde başkanımız bize Malatya'da gezilecek yerleri söyleyecek, 5–6 saat içerisinde gezip göreceğiz. Bu amaçla baktığımız zaman zaten bir gün yetersiz" dedi. 
Kayısının tanıtımını yapacaklar
Malatya'nın tanıtılması, esnafların sıkıntılarını çözme noktasında oda olarak büyük işlere imza attıklarını dile getiren Malatya Berberler Kuaförler Odası Başkanı Ramazan Toptaş ise, "Antalyalı meslektaşlarım bugün Malatya'ya gelerek bizleri onurlandırdılar. Malatya Berberler Kuaförler Odası olarak yaptığımız çalışmaları iyi biliyorsunuz. Yakından takip ediyorsunuz. Güzel çalışmalarımız var.  Mesleki sorunlarımızı sürekli görüşerek sorunları gidermek için elimizden gelen bütün çabayı sarf ediyoruz. Biz geldiğimizde şunu söyledik; Koltuğa oturmaya değil, hizmet etmeye geldik. Tolgahan Başkanımızda mesleğin içerisinde olduğundan dolayı mesleğin sorunları yakından iyi bilen biriyiz. Malatya baya bir geride kalmıştı oda olarak. Biz hem meslektaşlarımızı, hem Türkiye genelinde yapılan bütün yarışmaları, seminerlere, eğitimlere katmak için çaba sarf ettik. Bu konuda Malatya'ya gelen çok oda başkanlarımız, eğitmenlerimiz oldu. Malatya hakkında yanlış düşünen insanlarımız vardı. Daha önce biz eğitimcileri buraya getiremiyorduk. Doğu olduğu için. Gelip burayı gördükten sonra bir gelen bir daha gelmeye başladı. Bugünde başkanım biz 50 kişilik bir ekiple biz bir tura çıkacağız dedi. Turda Malatya'da var deyince bizde başımızla beraber. Ama bugünkü şuur burada son noktayı burada koyması bizim için daha iyi oldu. Bize ayrı yer verdiler. Bizde başkanımızla oturup istişareler yapacağız. Kuaförlerimizi ve kayısı pazarını gezdireceğiz. Meslektaşlarımız Antalya'ya döndükleri zaman hem Malatya'nın tanıtımı yapacaklar. Malatya için çok güzel bir şey. Elimizden gelen katkıları sunmaya devam edeceğiz.  Bizimde bir tur yapma düşüncemiz var. Karadeniz Bölgesi mi, Antalya mı daha tam bir karar vermemişiz" diye konuştu.