Hedef 60 bin ton şeker 

Şeker İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, Malatya Şeker Fabrikası'nın 2022-2023 pancar alım sezonunda yaklaşık 520 bin ton pancardan, 60 bin ton şeker, 150 bin ton küspe ve 30 bin ton da melas elde etmeyi hedeflediğini söyledi. Murat, 'Özellikle yağış ve mevsim tam olarak pancar yılı bu sene. Kotamızla hemen hemen rekolteyi yakalayacağız diye düşünüyoruz' dedi.  

Hedef 60 bin ton şeker 

Şeker İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl bölgede yaşanan depreme rağmen üreticinin pancar ekiminden vazgeçmediğini,70 bin dekar alanda yetiştirilecek olan 520 bin pancardan; 60 bin ton şeker, 150 bin ton küspe ve 30 bin ton da melas elde etmeyi hedeflediklerini söyledi. 

Pancarda verimli bir sezon yaşıyoruz

Murat, Kahramanmaraş bölgesinde 250 bin tona tekabül eden bir pancar olduğunu belirterek, “Bu ciddi ve çok güzel bir rakam. Maraş’ta yaşanan deprem felaketine rağmen 250 bin tona yakın. 20 Şubat gibi bir pancar ekimi gerçekleştirildi. Adıyaman Gölbaşı bölgesinde yaklaşık 70 bin ton pancarımız var.  eDpremden en çok etkilenen ilçelerimiz arasında yer alan Doğanşehir ve Akçadağ ilçelerimizde de yaklaşık 30 bin, Malatya Merkezde 50 Bin ton, Kangal ve Ulaş’ta 135 bin ton pancarımız var.  Gerçekten mevsim itibariyle yağışların bol olması itibariyle, tam bir pancar yeri ve sezonu yaşıyoruz. Pancarlar gerçekten çok kaliteli. Yani Maraş’ta tabiri caizse şu anda işlemeye hazır bir durumda, özellikle Şanlıurfa Bozova’da bir ham madde hazır şu anda. Yaşanan Depreme rağmen bu şekilde olması bizim açımızdan sevindirici bir durum. Hem de depreme rağmen bu şekilde pancarın ekilmesi bu bölge insanları için de  moral ve motivasyon oldu.Biz de Türk Şeker olarak bu pancarları zamanında alıp bir an önce işlemeye bakacağız. Bu yıl yaklaşık 525 bin ton net kotamız var.  Kotamızla hemen hemen rekolteyi yakalayacağız diye düşünüyoruz.  Çünkü özellikle yağış ve mevsim tam olarak pancar yılı bu sene. Her şey dört dörtlük gidiyor. Bundan sonra olumsuz bir durum olmazsa bu rekolteyi yakalarız diye düşünüyorum. Bunun karşılığında da yaklaşık 60.000 ton şeker elde etmeyi planlıyoruz.  150-160.000 civarında da yaş küspe, 30.000 ton Melas üretmeyi hedefliyoruz.  İnşallah bir olumsuz bir şey çıkmaz" ifadelerini kullandı.