Hedef 1071 hektar

Malatya Orman İşletme Müdürü Osman Kayalar, Malatya'nın orman varlığını artırmak için büyük bir özveriyle çalışmalar yaptıklarını belirterek, 'Geçtiğimiz yıl 550 hektarlık bir alanda ağaçlandırma ve tesis çalışması yapılmıştı. Bu yıl ise hedefimizi 1071 hektar alan olarak belirledik' dedi.

Hedef 1071 hektar

Geçtiğimiz ay Malatya Orman İşletme Müdürlüğüne atanan Osman Kayalar, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kayalar, görev süresi içerisinde Malatya’daki orman varlığını daha da artırma yönünde çalışmalar yapacaklarını söyledi. 

Orman varlığını artıracağız

Malatya İşletme Müdürlüğü olarak çalışmaları belirlenen program dahilinde yürüttüklerini dile getiren Kayalar, "Belirlenen programlarda hangi sahalarda ihtiyaç varsa ona göre planlamalarımızı yapıyoruz. Ya da projenin yapıldığı bölgeye kanalize ediyor, programı o bölgede gerçekleştiriyoruz. Bu yıl 1000 hektarlık bir bakım çalışmamız olacak. Geçtiğimiz yıl 550 hektarlık bir alanda ağaçlandırma ve tesis çalışması yapılmıştı. Bu yıl ise hedefimizi 1071 olarak belirledik. Daha önce de Beydağı ağaçlandırma çalışmalarında çalıştım. 6 yıl hizmet alımı şeklinde bu bölgede görev yaptım. Beydağı ağaçlandırma çalışmalarında ilk görev alan kişilerden birisiyim. Dolayısıyla elimizden geldiği, gücümüzün yettiği kadar memleketimize hizmet etmek istiyoruz. Bunu da büyük bir aşk ve şevkle yapmak istiyoruz. Diğer yandan Malatya kendi memleketimiz. İnşallah hep beraber Malatya’yı yeşillendirir, ormanlık alan miktarını daha da artırırız" diye konuştu.