Hayvancılık üssü olacağız

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Murat Tunç, IPARD II'de 5'inci çağrı ilanında olduklarını hatırlatarak, 'Şuanda yaptığımız çağrı hayvancılık ve gıda işleme tesisleri alakalı. Hayvancılık kısmında da daha çok işletme tesisleri ile alakalı çağrımız var. Bu da biraz daha büyük yatırımcıları ilgilendiriyor' dedi.

Hayvancılık üssü olacağız

Bu çağrı döneminde özellikle hayvancılık ve gıda işleme tesisleri konusuna ilgisi olanlara seslenen Tunç, çağrı ilanının başladığını söyledi. Tunç, “Bizde şuanda hayvancılık ve işleme tesisleri ile çağrı ilanındayız. Diğer kırsal turizm, arıcılık, yöresel ürünler ile ilgili de muhtemelen Mayıs yada Haziran gibi çağrıya çıkacağız. Yani bir iki aya kadar onlarla da ilgili çağrıya çıkacağız. Şuanda yaptığımız çağrımız hayvancılık ve gıda işleme tesisleri alakalı çağrıdır. Hayvancılık kısmında da daha çok işleme tesisleri ile alakalı çağrımız var. Bu da biraz daha büyük yatırımcıları ilgilendiriyor” dedi.

İşleme tesislerine önem veriyoruz

Malatya’nın şuanda hayvancılıkta gelişen bir noktada olduğunu ifade eden Tunç, “Allah nasip ederse Malatya’yı bu anlamda bu bölgenin üssü yapacağız. Hayvancılıkta yeterli tesislere de sahip ve daha fazlasını da yapacağız. Kesimhane olsun, işleme tesisleri olsun, Malatya bölgesinde hayvancılıkta gelişen bir noktada bu dönemde de bununla ilgili çağrı ilanındayız. Hayvancılıkta bizim şu anda yüzde 40ile yüzde 70 arasında hibe oranımız mevcut. Şuanda bu sektörde dağıtacağımız yaklaşık 180 milyon Euro bütçemiz var. Bir de 2. etap işleme tesisleri i ile ilgili çalışmamız var. İşleme tesislerinde de et süt işleme, beyaz et işleme, balık işleme ve yaş sebze meyve işleme sektörü ile ilgili desteklerimiz de mevcut. Burada da Verdiğimiz hibe oran yüzde 40 ile 50 arasındadır. Bu amaçla kullandırılmak üzere de yaklaşık 80 milyon Euro paramız bulunmakta. Biz vatandaşlarımıza özellikle hayvancılıkta yeni yer yapmak isteyen, yerini modernize etmek isteyen ve daha kapasitesini artırmak isteyen vatandaşlarımızı kurumumuza bekliyoruz. Mayıs 14 gibi de proje alınmış bitecek. Bizim şu tesisleri ile ilgili işleme tesislerimiz de et süt işleme yaş sebze meyve işleme soğuk hava depolarımız da mevcut. Diğer kırsal turizm, arıcılık, yöresel ürünler ile ilgili de muhtemelen Mayıs ya da Haziran gibi çağrıya çıkacağız” ifadesinde bulundu.