Haydi Camiye

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce 2021 Yılı Yaz Kur'an Kursları Uygulama Esasları belirlendi. 5 Temmuz'da başlayacak olan kurslarda bu yıl eğitimler hem çevrimiçi hem de yüz yüze şeklinde yapılacak. Bütün tedbirleri alarak yaz Kur'an Kursları'nı açmaya hazır olduklarını belirten Malatya İl Müftüsü Veysel Işıldar, 'Allah'a şükürler olsun, bir yıldan aradan sonra camilerde çocuklarımız, Kur'an okuyabilecek, secdeye varacak, ruküya gidecek, kıyama duracak ve elleri dua için açılacak' dedi.

Haydi Camiye

Diyanet İşleri Başkanlığının her yıl okulların tatile girmesiyle birlikte cami ve kuran kurslarında açtığı 'Yaz Kur'an Kursları', bu yıl da covid-19 salgınına karşı alınan tedbirler nedeniyle yaş gruplarına göre çevrimiçi veya yüz yüze eğitim şeklinde gerçekleştirilecek.

Çocuklara yüz yüze, gençlere online eğitim 

Yaz kuran kursları ile ilgili gazetemize konuşan Malatya İl Müftüsü Veysel Işıldar, başvuruların, 21 Haziran-11 Temmuz 2021 tarihleri arasında cami, kuran kursları veya ‘www.diyanet.gov.tr’ üzerinden yapılabileceğini söyledi. Bu yıl yaz kuran kursunun tek dönem şeklinde olacağı söyleyen Işıldar, "Diyanet İşleri Başkanlığı'nca düzenlenen yaz kuran kursları 5 Temmuz 20 Ağustos tarihleri arasında koronavirüs tedbirleri doğrultusunda, iki usul çevrim içi ve yüz yüze yapılacak. Başvuru ve kayıt tarihleri 21 Haziran ila 11 Temmuz tarihleri arasında, bizzat cami, kuran kurslarında veyahut Diyanet İşleri Başkanlığı'nın web sayfası üzerinden yapılacak. Bütün camilerimizde sistem açılacak fakat şu ayrıntıyı paylaşmak istiyorum; bu yıl 4 ila 9 yaş aralığında olanlar, yüz yüze veya online başvuru yapabilecekler ama eğitim şekli 4 ila 9 yaş aralığındakilerin dersleri camilerde yüz yüze olacak.  10 ila 15 yaş grubundakiler, yine başvurularını yüz yüze veya online yapabilecekler. Bunların eğitim şeklinde iki seçenek var. Yüz yüze ve çevrimiçi tercihini kullanabilecekler.  Birde 16 ila 22 yaş arası olanlar var. Bunların müracaatları web sayfası üzerinde yapılacak,  eğitim, öğretimleri de çevrimiçi yapılacak. Bu kategoride yüz yüze ders yok" diye konuştu.

Çocuklarımız, caminin havasını solusunlar

'Allah'a şükürler olsun, bir yıldan aradan sonra camilerde çocuklarımız kuran okuyabilecekler' diyen Işıldar, "İnşallah rabbim daha güzel günleri de gösterecektir. Camilerde omuz omuza namaz kılacağımız, saf tutacağımız günleri Cenap'ı Allah nasip etsin. Geçen senenin kayıptan sonra Cenab-ı Allah'ın bize lütfetmesine çok çok şükrediyoruz. Hocalarımız, bir an önce çocuklarla bir araya gelmek için heyecanlı. Açıkçası camiler çocuk sesleriyle çınlamayı özledi. Mekanlarda, insanlarda, çocuklarda, velilerde özledi. Onun için bu fırsatı değerlendirelim. Çocuklarımız, caminin havasını solusunlar.  Caminin manevi atmosferinden istifade etsinler. Camiye girip çıkmak bile, mekanlarında dili var, biliyorsunuz. O mekanın ruhu, mekana girenleri kuşatır. Camiler, mescitler Allah'ın evi mesafesinde olduğu için farkında olmasak bile mutlaka bizim ruhumuza, çocuklarımızın ruhuna manevi bir akım gerçekleşecektir.  Kısa sürede olsa değerlendirelim" şeklinde konuştu.

Bütün evlatlarımızı davet ediyoruz

Çocukların duasının makbul dualardan olduğuna dikkat çeken Işıldar, "Bunlar günahsız olduğu için Peygamber Efendimiz, çok önemli meselelerde dua ettiği zaman, çocukları, beli bükük ihtiyarları toplar.  Onların hürmetine duamızı kabul et yarabbi diye dua ederdi. Çocuklarımızda inşallah camilerde secdeye varacaklar, ruküya gidecekler, kıyama duracaklar. Günahsız elleriyle dua edecekler, tabi ki hak katındaki kıymetini biz bilemeyiz. Ama şunu biz biliyoruz, Allah katında çok çok mühim ve önemli bir yeri var. Biz, sadece yaz kurslarında öğretim yapmıyoruz, eğitimde yapıyoruz. Çocuklar, namaz kılmayı büyüklerine bakarak yapıyor.  Bir taraftan da hocalarımız, çocukların sosyal hayatta ihtiyaç duyacakları, dini sorumlulukları hem ahlakla ilgili milli ve manevi duygularla, örf ve adetlerimizin yerini de burada öğreniyorlar. Çocuklarımız şu süreçte evde kapalı kaldılar. Çocuklarımızın sosyalleşmesi için bulunmaz bir fırsat. Camide sosyalleşmenin değeri bizim için çok farklı ve değerli.  Bu manada bütün evlatlarımızı davet ediyoruz. Cami çocukları kucaklamak için bekliyor. Velilerimizden hassasiyet göstermelerini istirham ediyoruz" açıklamasında bulundu.