Hayal kırıklığı

Aralık ayı enflasyonu ile birlikte, memur maaşlarına ve emekli memur aylıklarına yapılan yüzde 7.36 zam kararında yetkili sendikanın yetersiz kaldığını savunan Malatya Din-Bir-Sen Şube Başkanı Yusuf Aslan, 'Kamunun yetkili sendikaları ve değerli yöneticileri her zaman olduğu gibi bu dönemde de memuru masa başında hayal kırıklığına uğratmışlardır' dedi.

Hayal kırıklığı

Malatya Din-Bir-Sen Şube Başkanı Yusuf Aslan, memur maaşlarına ve emekli memur aylıklarına yapılan yüzde 7.36 zam kararı ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu. Aslan, yetkili sendikanın, her zaman olduğu gibi masa başında memuru hayal kırıklığına uğrattığını belirterek, "Sivil toplum örgütü olmanın verdiği avantajla, konusu dışında, gösteri ve yürüyüş vb. eylemler yapma hususlarında gösterdiği gayreti ve başarıyı, bizzat kanunda geçen şekliyle memurların hak ve hukukunu arama ve toplu sözleşme masalarında ne yazık ki gösterememektedir. Bu durum kanundaki eksiklikten ziyade, sendika yöneticilerinin öz veri ile bu işe yaklaşmaması ve kapasitesi anlayışıyla alakalıdır. Elbette sosyal etkinliklerde yapılmalıdır. Ancak öncelikli olarak yapılması beklenenler, yani birinci planda sıraya oturtulacak mesele sendikaların, diğer kuruluşlardan ayırt edici özelliği olan memurun haklarıdır. Durum; insanın, insan için, insandan hak talep etme ve hakkını takip etme meselesi olunca, konu mevzuattan ziyade, bu işleri yürütecek olan insanların özellik ve tutumları etrafında şekilleniyor. Eğer istenilen gibi olmazsa hak arama mücadelesini de kirletmektedir. Bu alanlarda gittikçe kalitenin düştüğünü, gelenin gideni arattığı olduğunu ne yazık ki yakinen müşahede ediyoruz" diye konuştu.

Komik bir zam

Sendikaların, hak ve adalet ekseninde bağımsız hareket ettikleri sürece güzel işler yapabileceklerine dikkat çeken Aslan, "Ama bir güce, bir kişiye veya kişilerden oluşan yönetimin veya yönlendiricilerin müdahalelerine maruz kalıyorsa güzel iş yapmaları zordur. Hak ve adalet etrafında bağlılığa dönmesi gereken ilişkiler bağımlılığa, dayanışma ise dayatmaya dönüşür. Yetkili sendikalar tabanından aldığı gücü üyelerine yansıtırlarsa sorun 7.36 gibi komik bir zam ile üyelerine bunu hizmet olarak sayarlar. Yetkiyi memurun hakkını arayacak çalışan ve dik duran çıkarları için asla taviz vermeyen Adalet, Ehliyet ve liyakati üstlenmiş Çalışan Sen Konfederasyonu’na bağlı Din Bir Sen’ yetkiyi vermelidir ki masada üyelerinin hakkını arayabilsin. Şayet yetki masada kaybedenlere hala bir kez daha sizde kalsın diyorsanız. Kaybedeceğiniz ve hayal edebileceğiniz pek bir şey yok! En azından umutlarınızı saklı tutar yada umutlarınızı üç beş sendika yöneticisinin birkaç saatlik toplantı gündemine teslim eder ve bekleye durursunuz" şeklinde konuştu.