Havaalanı değil köy garajı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Türkiye'de bankamatiği bile olmayan tek havaalanının Malatya Erhaç Havaalanı olduğunu söyledi. Malatya'nın ulaşım sorunlarına dikkat çeken Ağbaba, 'Ankara'dan Malatya'ya gelecekler Elazığ'dan geliyor. Havaalanımız adeta köy garajı gibi' dedi.

Havaalanı değil köy garajı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Malatya milletvekili Veli Ağbaba, Parti İl Başkanlığında yaptığı basın toplantısında, Malatya ve Türkiye gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ağbaba, ekonomik krizin toplumdaki etkileriyle ilgili örnekler vererek, “İşçi, memur emeklisi, dul ve yetim aç. Türkiye'de kişi başına aylık geliri 673 liranın altında olan kişi sayısı 8 milyon 647 bin 283 kişi. Ayda bin liranın altında gelire sahip dul ve yetim sayısı 847 bin 643 kişi. Ayda 2 bin liranın altında geliri olan emeklilerin sayısının 6 milyon 850 bin 513 kişi. 2019'un ilk 9 ayında elektrik borcunu ödeyemediği için elektrikleri kesilen hane sayısı 3 milyon 365 bin 784. Ortalama 4 ile çarparsan 16 milyon insanın elektriği kesilmiş. Aynı dönemde doğal gaz parasını ödeyemeyen hane sayısının 710 bin 364. Türkiye’de işsiz sayısı 8 milyon 400 bini aştı. 100 ülkenin nüfusundan daha fazla işsizimiz var" diye konuştu.

İspatlayacağım

Devlet Bahçeli’nin FETÖ’nün siyasi ayağının araştırılması ile ilgili açıklamalarına cevap veren Ağbaba, “Bahçeli, FETÖ’nün siyasi ayağını arıyorsa ittifak ortağına bakarak rahatlıkla görebilir. Orada çok sayıda siyasi ayak var” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “AKP’de MHP’de FETÖ’nün ne işi var; haydi ispatla” sözleriyle ilgili konuşan Ağbaba, “İspatla diyor; ben de ispatlayacağım. FETÖ’nün siyasi ayağının fotoğraflarını göstereceğim” dedi.

Tutarsız bir yol izleniyor

FETÖ’yle mücadelede ikiyüzlü ve tutarsız bir yol izlendiğini öne süren Ağbaba; “Fakire fukaraya uyguladığın FETÖ kriterlerini AKP’ye uygulasan AKP’de bir tane Milletvekili kalmaz. Fakire fukaraya gelince Bank Asya’ya para yatırmayı, Zaman Gazetesi aboneliğini, FETÖ okullarına gitmeyi kriter görüyorsun ama damadına gelince kriterler değişiyor.  Fakire fukaraya hangi kriterleri uyguluyorsan o kriterler sana da uygulansın” dedi.

Hodri meydan, gel araştıralım

Ağbaba, Malatya’daki FETÖ uzantılarıyla ilgili de derinlemesine bir araştırma yapılması gerektiğini belirtti. Erdoğan’a çağrı yapan Ağbaba,  “Hodri meydan, gel araştıralım. Kim abi, kim abla hepsini çıkartalım. Boyacıda abi var, ayakkabıcıda abla var, bozacıda, simitçide var, popçuda, topçuda, baklavacıda, börekçide var; nerede yok? Siyasette. Gelin hangi siyasilerin ilişkisi var araştıralım. Kimin ilişkisi varsa çıksın ortaya. Veli Ağbaba’nın ilişkisi varsa hodri meydan; açıkça çağrı yapıyorum; gelin araştıralım. Siyasi ayağı aramaya darbeci generallerin terfi emirlerine imza atanlardan başlayacaksın" ifadesini kullandı 

Havaalanı değil köy garajı gibi

Ağbaba Malatya’nın ulaşım sorunlarını da ele alarak; “Ankara’dan Malatya’ya gelecekler Elazığ’dan geliyor. Bir havaalanımız var. Türkiye’de bankamatiği bile olmayan tek havaalanı Malatya Erhaç Havaalanı. Adeta köy garajı gibi. Hani övünüyorlar ya AKP milletvekilleri. Keşke Malatya havaalanına da baksalar. İş takibi yapacaklarına, yandaşlarını, yakınlarını, kardeşlerini işe sokacaklarına keşke havaalanını takip etseler. Malatya için utanç verici bir havaalanı var. 800 bin nüfuslu Malatya’ya Elazığ’dan gelip gidiyoruz. Ülkenin başkentine uçak yok. Gece 0 1.30’da gelip sabah 06.00’da gidiyor. Saatleri uygun olduğu için Elazığ’dan gelip gidiyor insanlar. Defalarca dile getirdik. Güya Malatya Büyükşehir, ismi büyük. Bu utanç bu iktidara yeter. Havalimanı yamalı bohçaya döndü. 2010’da pisti büyüttüler, 2020 de terminali büyütmeye çalışıyorlar. Uçak sorununu da biz çözeceğiz” dedi

Malatya’nın sorunlarını çöz

“Sayın AKP Milletvekilleri, gelip Malatya’da Kanal İstanbul’u savunacağına gel Malatya’nın sorunlarını çöz” diyen Ağbaba, “Gitmişler geçen gün Battalgazi Alişar Köyü’nde Kanal İstanbul’u anlatıyor. Sulama kanalı yapamamışsın, kanalizasyonla sulama yapan yere gidip Kanal İstanbul’u anlatıyorsun. Alişar’a kanal yapamamışsın Kanal İstanbul diyorsun. Kapalı sulama yok. Malatya’da işsiz sayısı 50 bini geçmiş, İnsanlar MR randevusu için aylarca, muayene sırası için haftalarca bekliyor. Kanal İstanbul’u anlatacağına gel Malatyalıların sorunlarını çöz” dedi.

Kuzey Çevreyolunu gören var mı?

1993 yılında belediye meclis üyeliğine seçildiğini, O günden beri Kuzey Çevreyolu’nun konuşulduğunu belirten Ağbaba, “18 yıldır iktidar sensin kardeşim. 28 Mayıs 2017 tarihinde Akçadağ yol ayrımında düzenlenen Kuzey Çevre Yolu’nun temel atma töreninde konuşan dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, karayolları genel müdürü ve müteahhit firma yetkilisini kürsüye çağırarak Kuzey Çevreyolu’nun normal şartlarda 10 Mart 2020’de bitirileceğini ancak Malatyalıların uzun yıllar beklediklerini bu nedenle bitim tarihinin erkene alınarak, 2019 Ağustos ayı olmasını istemiş, genel müdür ve firma yetkilisinden yeni tarihin sözünü almıştı. Gören var mı? Yolun üçte birinin toprak işleri yapılmış. 28 Alt geçitten 7 si, 14 kavşaktan 1’i bitmiş. Proje bitim tarihi de sessiz sedasız 31 Aralık 2021'e ertelenmiş. Temel atılana kadar dillerinden Kuzey Çevreyolunu düşürmeyen AKP milletvekilleri nerede?  Kuzey Çevreyolu başka bahara kaldı. Hızlı tren gelecek dediler, Mavi tren gitti. İyi Tarım ve Organik Tarım uygulaması yapanlar cezalandırılıyor, hayvancılık bitti. Yem 40 liraydı bu yıl 95-100 lira. Üretimi bitirdiler. Eskiden Dilek’li, Şahnahanlı manavdan domates alır mıydı? Şimdi ekemiyorlar. OSB kirletiyor. Samanı, soğanı, et, nohut ithal ediyorsun” ifadelerini kullandı.